Edustusoikeus kesän kilpailuissa

17.4.2019

Kesän ensimmäiseen SM-kisaan on aikaa vajaa kuukausi ja on aika kerrata lajin kotimaisia sääntöjä edustusoikeudesta. Samalla on aika muistuttaa, että Suomisportissa myydään sekä vuoden kestäviä KV-lisenssejä että päiväkohtaisia KV-lisenssejä Lahteen ja Turkuun.

Edustusoikeus SM- ja kansallisissa kilpailuissa

Triathlonliitto tarkastaa kaikkien urheilijoiden edustusoikeuden, eli oikeuden kilpailla liiton alaisissa kilpailuissa seuran edustajana, Suomisportista. Urheilijan tulee olla ennen kilpailun ilmoittautumisen päättymistä jäsen Triathlonliiton alaisessa seurassa ja huolehtia siitä, että joko seura tai hän itse on hankkinut myös liittojäsenyyden Suomisportista omaan seuraansa. Kilpailusääntöjen mukaan SM-kisoissa ilmoittautuminen sulkeutuu kuusi vuorokautta ennen kilpailua, eikä niihin voi ilmoittautua jälkikäteen.

Jos henkilöltä ei löydy voimassa olevaa liittojäsenyyttä Suomiportissa ilmoittautumisen sulkeuduttua, hän ei voi edustaa seuraa eikä kilpailla SM-mitaleista. Hänen tuloksensa ei myöskään tule viralliseen SM-tulosluetteloon. Itse kilpailemiseen edustusoikeus ei vaikuta.

 

Kansallisten kilpailujen edustusoikeudet tarkastetaan myös ilmoittautumisen päättymisen jälkeen. Henkilön edustusoikeus määräytyy samoin kuin SM-kilpailuissa eli hänellä tulee olla voimassa oleva jäsenyys Triathlonliiton alaiseen seuraan Suomisportissa. Jos voimassa olevaa liittojäsenyyttä ei löydy, edustusoikeutta ei ole. Tässäkin tapauksessa henkilö voi kilpailla, mutta tuloksiin ei tule seuran nimeä.

KV-Lisenssit

Muistattehan myös, että Suomessa on kesällä kaksi kansainvälistä kisaa, joihin osallistujat tarvitsevat KV-lisenssin. Sekä Lahden Nokia Tyres IM 70.3 että Turun Challengeen myydään Suomisportissa päivälisessejä. Etukäteen ostettuna päivälisenssin hinta on 5 €, paikanpäältä ostettuna hinta on 10 €. Kotimaan ulkopuolella järjestettäviin kilpailuihin käy kansainvälinen vuosilisenssi (KV-lisenssi) 17€ hintaan. Se kattaa myös Lahden ja Turun kilpailut.

Ohjeet jäsenmaksun, päivälisenssien ja KV-lisenssien ostamiseen