Ohje epäasiallisen käytöksen käsittelyyn

Ohje epäasiallisen käytöksen käsittelyyn

Selkeät ja avoimet ohjeet epäasiallisen käytöksen käsittelyyn ovat tärkeitä Triathlonliiton toiminnassa. Yhdenvertaisuus on keskiössä - se merkitsee kunnioitusta jokaiselle, oli eroja tai ei. Kiusaaminen, syrjiminen, alistaminen tai loukkaukset eivät ole hyväksyttäviä. Rasismi, ahdistelu tai väkivalta eivät kuulu urheiluun. Meillä on nollatoleranssi epäasialliselle käytökselle ja vastuu puuttua siihen.

Jos kohtaat epäasiallista käytöstä, tiedä, että meillä on prosessit, jotka auttavat käsittelemään näitä tilanteita. Avoin ilmapiiri luo mahdollisuuden vaikeidenkin asioiden esille tuomiselle ja niiden käsittelylle. Yhdessä voimme ennaltaehkäistä näitä ikäviä tapauksia ja varmistaa, että kaikilla on turvallinen ja kunnioittava ympäristö harrastaa triathlonsuorituksia.

Triathlonliitto on tehnyt toimintaohjeet auttaakseen seuroja tämän tärkeän asian toteuttamisessa.

  1. Varmistakaa myös, että seuranne säännöissä huomioidaan häirintä ja epäasiallinen käytös, sekä niistä seuraavat kurinpidolliset toimenpiteet. Suosittelemme käyttämään Olympiakomitean tekemiä mallisääntöjä.
  2. Laatikaa seuralle oma toimintaohje epäasiallisen käytöksen tapausten käsittelyyn
  3. Varmistakaa tämän jälkeen, että virallisten toimintasääntöjen lisäksi seuranne sisäisissä toimintasäännöissä huomioidaan toimintamallit, joilla ennaltaehkäistään aktiivisesti häirintää ja kiusaamista.
  4. Kouluttakaa seuratoimijat antamalla heille työvälineitä ennaltaehkäisevään toimintaan. Valmiita pohjia tähän löytyy Et ole yksin - palvelusta:
  5. Tiedottakaa seuran jäsenille ja tarvittaville sidosryhmille (vanhemmat, valmentajat, seuran toimihenkilöt) ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä ja luoduista toimintamalleista.
  6. Tarkistakaa AINA lasten parissa työskentelevien rikostaustaote. Triathlonliitto suosittelee voimakkaasti rikostaustaotteen tarkastamista myös seuran vapaaehtoistoimijoilta.
  7. Kerätkää tietoa toimintatavoista, niiden vaikutuksista (esim. jäsenkyselyt), käykää läpi tulokset vuosittain.
  8. Muistakaa vahvistaa toimintaohjeet vuosittain ja kertokaa niistä kauden alussa kaikille toimijoille ja urheilijoille.

Lopuksi käykää läpi turvallisen seuran tarkastuslistan.

KLIKKAA KUVAA JA ALOITA VERKKOKOULUTUS


Sivu päivitetty 24.11.2023