Koulutus

Triathlonliiton koulutusprosessit 

Triathlonliiton valmentajakoulutukset

Triathlonliitto järjestää valmentajakoulutuksia yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa Vierumäellä. Koulutusten sisällöistä ja opetuksesta vastaa Mika Luoto.

ESIMERKKISISÄLLÖT KOULUTUKSISTA LÖYTY'VÄT TRIATHLONLIITON KOULUTUSPROSESSIT-DOKUMENTISTA

Ohjaajakoulutus

Ohjaajakoulutus on suunnattu seurojen uusille ja vanhoille ohjaajille. Koulutuksessa tutustutaan triathlonin erityispiirteisiin, harjoitusohjelmantekoon ja ohjaamisen pedagogiaan. Näitä aihepiirejä käydään läpi luennoin, keskustellen ja erilaisin harjoitustehtävin, erityisesti lasten- ja nuorten harjoittelun näkökulma huomioiden. Kevään 2023 koulutus sisältää kaksi webinaaria (11.3 ja 1.4 klo 14-17) sekä harjoitusnäytön, joka pyritään toteuttamaan lähiopetuksena esimerkiksi alueen nuorten leiripäivän yhteydessä.

https://www.suomisport.fi/events/094ed035-d043-4a61-8bf1-feb97c141812⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

1.-taso

Triathlonin tason 1 valmentajakoulutus keskittyy hyvän harjoituksen ja harjoitusviikon ympärille. Aihealueita ovat fyysisten ominaisuuksien kehittäminen, triathlonin lajien tekniikka ja harjoittelu, psyykkinen valmennus sekä taitoharjoittelu.

2.-taso

Tason 2 valmentajakoulutuksessa painopiste on harjoitusjakson ja harjoitusvuoden suunnittelu sekä seuranta. Tätä teemaa käsitellään fyysisten ominaisuuksien, lajien harjoittelun sekä taitovalmennuksen kautta. Lisäksi koulutuksessa käsiteltäviä aihealueita ovat ravinto ja psyykkinen valmennus.

VAT ja 3.-taso

Tason 3 valmentajakoulutus syventää tietoja ja osaamista lajien harjoittelusta, taitovalmennuksesta, psyykkisestä valmennuksesta sekä ravintovalmennuksesta. Koulutuksessa tutustutaan myös Triathlon-tutkimuksen tämän hetken tilaan sekä erityisolosuhteiden (kuuma, korkea ilmanala) hallintaan.
3.-tason koulutuksen yhteydessä on yleensä mahdollista ja suositeltavaakin suorittaa Valmentajan Ammattitutkinto, VAT.
Keväällä 2023 käynnistyy VAT-koulutus yhdessä Uimaliiton kanssa.

Vuoden 2023 koulutukset

Triathlonliiton ohjaajakoulutus 

Paikka: Teams ja erikseen sovittavat paikkakunnat

Aika:  järjestetään keväällä 2023

Kurssihinta: 50 € (koulutus on OKM:n tukemaa koulutusta) 

Kouluttajat: Marika Langenoja-Suvitie ja Riia Ojalainen 

Ohjaajakoulutus on suunnattu seurojen uusille ja vanhoille ohjaajille. Koulutuksessa tutustutaan triathlonin erityispiirteisiin, harjoitusohjelmantekoon ja ohjaamisen pedagogiaan. Näitä aihepiirejä käydään läpi luennoin, keskustellen ja erilaisin harjoitustehtävin, erityisesti lasten- ja nuorten harjoittelun näkökulma huomioiden. Koulutuspäivien jälkeen on suoritettava harjoitustehtävä. Koko koulutus toteutetaan etänä Teamsissa, mutta harjoitustehtävä pyritään tällä kertaa suorittamaan livenä, tietyillä paikkakunnilla.1.-taso

Järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2023. 
 

2.-taso

Koulutus toteutetaan tänä vuonna Hybridikoulutuksena, jossa opiskelu koostuu kahdesta viikonlopusta Vierumäellä ja kolmesta päivästä etäopiskelua. 

Kouluttajat: Antti Kauhanen, Mika Luoto ja Juuso Manninen

Kurssihinta 720 € sisältää koulutuksen lisäksi:

 • Täysihoidon lähijaksoilla (2x 2vrk)
 • Yleiskouluttajan (Suomen Urheiluopisto) sekä lajikouluttajan
 • Koulutusmateriaalin lajisisältöineen
 • Aika: lähipäivät ovat:  3.-5.2.2023 ja 14.-16.4.2023, 
  etäpäivät 21.1., 18.2., 18.3. ja 13.5.
  Kurssimaksu laskutetaan aina kokonaisuudessaan, vaikka henkilö olisikin estynyt osallistumaan toiselle jaksolle tai ei halua yöpyä opistolla. 
 • On OKM:n tukemaa koulutusta

Aikataulut:

 • ALOITUSWEBINAARI  (3h) VÄLITEHTÄVÄ: la 21.1 klo 14-17
 • LÄHIJAKSO 1: 3.-5.2 
  Pe 3.2. aloitus noin 17.00 ja päätös su 5.2. klo 13.  
 • VÄLIWEBINAARI 1 (3h) JA VÄLITEHTÄVÄ, la 18.2 klo 14-17  
 • VÄLIWEBINAARI 2 (3h), la 18.3 klo 14-17  
 • LÄHIJAKSO 2: 14.-16.4 
  Pe 14.4. aloitus noin 17.00 ja päätös su 16.4. klo 13. 
 • PÄÄTÖSWEBINAARI: la 13.5 klo 14-17  

2-tason koulutukseen voivat hakeutua kaikki Triathlonliiton 1-tason koulutuksen suorittaneet henkilöt. Henkilöt, jotka eivät ole suorittaneet Triathlonliiton 1-tason koulutusta, mutta omaavat pitkän valmennuskokemuksen ja joilla on liikunta-alan koulutustaustaa, voivat hakeutua koulutukseen lähettämällä valmentaja-CV:n osoitteeseen kaisa.tamminen@triathlon.fi. Triathlonliitto arvio jokaisen CV:n erikseen ja tekee päätöksen hakijan pätevyydestä hakeutua 2-tason koulutukseen ilman liiton 1-tason koulutuksen suorittamista.

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN


Uinti ja Triathlon VAT

https://vierumaki.fi/vat-uinti-triathlonEt ole yksin verkkokoulutus

Soveltavan liikunnan verkkokoulutus