Koulutus

Triathlonliiton koulutusprosessit 

Triathlonliiton valmentajakoulutukset

Triathlonliitto järjestää valmentajakoulutuksia yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa Vierumäellä. Koulutusten sisällöistä ja opetuksesta vastaa Mika Luoto.

ESIMERKKISISÄLLÖT KOULUTUKSISTA LÖYTY'VÄT TRIATHLONLIITON KOULUTUSPROSESSIT-DOKUMENTISTA

Ohjaajakoulutus

Ohjaajakoulutus on suunnattu seurojen uusille ja vanhoille ohjaajille. Koulutuksessa tutustutaan triathlonin erityispiirteisiin, harjoitusohjelmantekoon ja ohjaamisen pedagogiaan. Näitä aihepiirejä käydään läpi luennoin, keskustellen ja erilaisin harjoitustehtävin, erityisesti lasten- ja nuorten harjoittelun näkökulma huomioiden. 
Koulutuspäivien jälkeen on suoritettava harjoitustehtävä. Koko koulutus toteutetaan etänä Teamsissa, mutta harjoitustehtävä pyritään tällä kertaa suorittamaan livenä, tietyillä paikkakunnilla.

1.-taso

Triathlonin tason 1 valmentajakoulutus keskittyy hyvän harjoituksen ja harjoitusviikon ympärille. Aihealueita ovat fyysisten ominaisuuksien kehittäminen, triathlonin lajien tekniikka ja harjoittelu, psyykkinen valmennus sekä taitoharjoittelu.

2.-taso

Tason 2 valmentajakoulutuksessa painopiste on harjoitusjakson ja harjoitusvuoden suunnittelu sekä seuranta. Tätä teemaa käsitellään fyysisten ominaisuuksien, lajien harjoittelun sekä taitovalmennuksen kautta. Lisäksi koulutuksessa käsiteltäviä aihealueita ovat ravinto ja psyykkinen valmennus.

VAT ja 3.-taso

Tason 3 valmentajakoulutus syventää tietoja ja osaamista lajien harjoittelusta, taitovalmennuksesta, psyykkisestä valmennuksesta sekä ravintovalmennuksesta. Koulutuksessa tutustutaan myös Triathlon-tutkimuksen tämän hetken tilaan sekä erityisolosuhteiden (kuuma, korkea ilmanala) hallintaan.
3.-tason koulutuksen yhteydessä on yleensä mahdollista ja suositeltavaakin suorittaa Valmentajan Ammattitutkinto, VAT.
Keväällä 2023 käynnistyy VAT-koulutus yhdessä Uimaliiton kanssa.

Vuoden 2024 JA 2025 koulutukset

 

1.-taso

Ajankohdat lähijaksoille: 8.-10.11.2024 ja 7.-19.1.2025.

Koulutuksen kokonaishinta on 550€.

ILMOITTAUTUMINEN
 

2.-taso

Ajankohdat lähijaksoille:11.-13.4. ja 12.-14.9.2025

Koulutuksen kokonaishinta on 700 €.
Prosessi: aloituswebinaari+ 1. lähijakso, välitehtävät, 2. lähijakso + päätöswebinaari.

ILMOITTUTUMINEN:
 

Et ole yksin verkkokoulutus

Soveltavan liikunnan verkkokoulutus