Koulutus

Triathlonliiton koulutusprosessit 

Triathlonliiton valmentajakoulutukset

Triathlonliitto järjestää valmentajakoulutuksia yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa Vierumäellä. Koulutusten sisällöistä ja opetuksesta vastaa Mika Luoto.

ESIMERKKISISÄLLÖT KOULUTUKSISTA LÖYTY'VÄT TRIATHLONLIITON KOULUTUSPROSESSIT-DOKUMENTISTA

Ohjaajakoulutus

Ohjaajakoulutus on suunnattu seurojen uusille ja vanhoille ohjaajille. Koulutuksessa tutustutaan triathlonin erityispiirteisiin, harjoitusohjelmantekoon ja ohjaamisen pedagogiaan. Näitä aihepiirejä käydään läpi luennoin, keskustellen ja erilaisin harjoitustehtävin, erityisesti lasten- ja nuorten harjoittelun näkökulma huomioiden. 
Koulutuspäivien jälkeen on suoritettava harjoitustehtävä. Koko koulutus toteutetaan etänä Teamsissa, mutta harjoitustehtävä pyritään tällä kertaa suorittamaan livenä, tietyillä paikkakunnilla.

1.-taso

Triathlonin tason 1 valmentajakoulutus keskittyy hyvän harjoituksen ja harjoitusviikon ympärille. Aihealueita ovat fyysisten ominaisuuksien kehittäminen, triathlonin lajien tekniikka ja harjoittelu, psyykkinen valmennus sekä taitoharjoittelu.

2.-taso

Tason 2 valmentajakoulutuksessa painopiste on harjoitusjakson ja harjoitusvuoden suunnittelu sekä seuranta. Tätä teemaa käsitellään fyysisten ominaisuuksien, lajien harjoittelun sekä taitovalmennuksen kautta. Lisäksi koulutuksessa käsiteltäviä aihealueita ovat ravinto ja psyykkinen valmennus.

VAT ja 3.-taso

Tason 3 valmentajakoulutus syventää tietoja ja osaamista lajien harjoittelusta, taitovalmennuksesta, psyykkisestä valmennuksesta sekä ravintovalmennuksesta. Koulutuksessa tutustutaan myös Triathlon-tutkimuksen tämän hetken tilaan sekä erityisolosuhteiden (kuuma, korkea ilmanala) hallintaan.
3.-tason koulutuksen yhteydessä on yleensä mahdollista ja suositeltavaakin suorittaa Valmentajan Ammattitutkinto, VAT.
Keväällä 2023 käynnistyy VAT-koulutus yhdessä Uimaliiton kanssa.

Vuoden 2023 koulutukset

Triathlonliiton ohjaajakoulutus 

Paikka: Teams ja erikseen sovittavat paikkakunnat

Aika:  huhti-toukokuussa 2023

Kurssihinta: 50 € (koulutus on OKM:n tukemaa koulutusta). Jokaiselle liiton jäsenseuralla on oikeus lähettää yksi valmentaja koulutukseen ilmaiseksi.

Kouluttajat: Marika Langenoja-Suvitie ja Riia Ojalainen 

Kevään 2023 koulutus sisältää kaksi webinaaria (1.4. ja 29.4. klo 14-17) sekä harjoitusnäytön, joka pyritään toteuttamaan lähiopetuksena esimerkiksi alueen nuorten leiripäivän yhteydessä.

https://www.suomisport.fi/events/094ed035-d043-4a61-8bf1-feb97c141812

1.-taso

8.-10.12- 2023 ja 9.-11.2-2024

Ilmoittautuminen aukeaa pian.
 

2.-taso

Alkaa seuraavan kerran syksyllä 2024


Uinti ja Triathlon VAT

https://vierumaki.fi/vat-uinti-triathlon

Et ole yksin verkkokoulutus

Soveltavan liikunnan verkkokoulutus