Kokoukset

HALLITUKSEN KOKUS 2/2020 (19.2.2020)

KOKOUSKESSA KÄSITELTIIN MM:

Kilpailusäännöt

Asialistalla oli mm. uudet kilpailusäännöt, joita on valmisteltu vuoden verran. Vaikka uudet säännöt pohjautuvat ITU:n kilpailusääntöihin, on niissä huomioitu kansalliset erityispiirteet. Säännöt julkaistaan ensi viikon alussa. Ohessa on pari tärkeää muutosta aiempiin sääntöihin verrattuna:

  • Kaikkien SM-ja Cup-kisaosallistujien (U17 sarjasta ylöspäin) tulee olla seuran jäseniä (siis myös liitojäsenyys voimassa). U11-U15 sarjan osallistujilta tätä vaadita.
  • Yleinen sarja on muutettu ns. avoimeksi SM-sarjaksi, johon kuuluu M/N, M/N U23-U17 sarjat. 
  • Jo viime vuonna käytössä ollut epävirallinen sääntö osallistumiskelpoisuudesta on nyt mukana myös säännöissä. Eli liittojäsenyys pitää olla ostettuna 6 vuorokautta ennen kisaa. 

Kansalliset kisat

Muita käsiteltäviä asioita oli kansallisten kisojen haku. Hallitus päätti avata kansallisten kisojen haun viikolla 9. Hakuaika on 25.2.-15.3.2020. Kansallisten kisojen hakuprosessi menee seuraavan kaavan mukaan:

  • Hakija hakee kisaa
  • Liiton Sääntö -ja tuomarivaliokunta arvioi hakemuksia ja tekee kilpailun hakijalle mahdollisesti tarkentavia kysymyksiä liittyen kilpailun turvallisuuteen.
  • Liiton Kilpailuvaliokunta tekee lopulliset päätökset perustuen hakemuksiin ja sääntö- ja tuomarivaliokunnan antamiin lausuntoihin kilpailujen turvallisuudesta.

Uudet jäsenseurat:

Hallitus hyväksyi kolme uutta seuraa jäsenekseen. uudet jäsenseurat ovat: Keravan Uimarit ry, Waasa Wat Warriors, Uudenmaan Pyöräilijät r.y.