Turvallinen toimintaympäristö

Turvallinen ja vastuullinen urheiluympäristö on ensisijaisen tärkeää liikunnassa ja urheilussa. Yhdessä Suomen Olympiakomitean, muiden lajiliittojen, Suomen Valmentajien ja SUEK:n kanssa pyrimme edistämään turvallista toimintaympäristöä, joka tarjoaa positiivisia kokemuksia kaikille urheilijoille.

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on suunniteltu lisäämään yhteistä tietämystä ja ymmärrystä vastuullisesta valmentamisesta sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisista harjoitteluolosuhteista. Kutsumme kaikki lajin valmentajat ja ohjaajat osallistumaan tähän kurssiin! Kurssi sisältyy myös liiton valmentajakoulutuksiin.

Kurssin voi suorittaa kätevästi verkossa osoitteessa oppimisareena.fi. Rekisteröityminen Suomisport-palveluun mahdollistaa pääsyn kurssille. Kurssin suorittaneet saavat todistuksen ja meriitin Suomisportin Sporttitililleen. Kurssin suorittaminen on osoitus sitoutumisesta vastuulliseen valmennukseen.

Liittomme haluaa tarjota selkeät ohjeistukset valmentajille urheilussa tapahtuvan häirinnän ehkäisemiseksi ja toivomme kaikkien valmentajien ottavan osaa tähän tärkeään koulutukseen!

Ohjeistus valmentajille urheilussa tapahtuvan häirinnän ehkäisemiseksi


Sivu päivitetty 24.11.2023