Suomen Triathlonliiton lisenssijärjestelmä

Suomen Triathlonliitto on Kansainvälisen Triathlonliiton (World Triathlon) jäsenjärjestö ja kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa. Urheilijoilla tulee olla lisenssi, kun he osallistuvat liiton alaiseen toimintaan. Kotimaassa seuran edustusoikeus määräytyy lisenssin mukaan. Suomesta ostettu vuosilisenssi käy yleensä myös ulkomailla järjestettävissä kisoissa. 

Lisenssiurheilijalla tulee aina olla voimassa oleva vakuutus. Pohjola Vakuutus myy Triathlon harrastajille omaa Sporttiturvavakuutusta, jonka urheilija voi ostaa lisenssin oston yhtydessä. Jos urheilijalla on oma vakuutus, joka kattaa sekä triathlonin harjoitus- että kilpailutapahtumat, hän voi lisätä vakuutuksen tiedot lisennsin oston yhtydessä vakuutustieto-kenttään.

Lisenssit vuodelle 2023

Triathlonliiton lisenssit ostetaan Suomisportista.

Kilpailulisenssi 2023 - Race License 2023

Hinta 35€

Aikuisille on tänä vuonna myynnissä vain yksi vuosilisenssi, joka oikeuttaa kilpailemaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.  Kilpailulisenssin ostaminen edellyttää Suomen Triathlonliiton alaiseen seuraan kuulumista (kts. lista) . Vuosilisenssin yhteydessä voi ostaa Pohjolan Sporttiturvavakuutuksen.

Päivälisenssit

 Hinta 20€

Päivälisenssin ostaminen ei edellytä seurajäsenyyttä. SM-kisaan osallistuminen edellyttää Suomen Triathlonliiton alaiseen seuraan kuulumista (kts. lista). Päivälisenssin yhteydessä ei voi ostaa Pohjolan Sporttiturvavakuutusta.

Lahden 70.3 MM-kisaan on myynnissä erillinen päivälisenssi, joka ostetaan Activen kautta. Suomalaisen Kilpailulisenssin haltijat eivät tarvitse MM-kisaan erillistä päivälisenssiä. 

Lapset ja nuoret

Hinta 2€

Lapsille ja nuorille (1.1.2005 ja myöhemmin syntyneet) myynnissä on yksi lisenssi, joka oikeuttaa kilpailemaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.