Suomen Triathlonliton lisenssijärjestelmä

Suomen Triathlonliitto on Kansainvälisen Triathlonliiton (World Triathlon) jäsenjärjestö ja kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa. Kotimaassa seuran edustusoikeus määräytyy lisenssin mukaan. Näin ollen urheilijoiden, jotka ovat Triathlonliiton alaisen seuran jäseniä, tulee hankkia kisaan vaadittava lisenssi. IRONMAN- kisoissa kaikilla urheilijoilla tulee olla lisenssi. Suomesta ostettu kansainvälinen vuosilisenssi käy yleensä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin järjestettyihin kisoihin. 

Lisenssiurheilijalla tulee aina olla voimassa oleva vakuutus. Pohjola Vakuutus myy Triathlon harrastajille omaa Sporttiturvavakuutusta, jonka urheilija voi ostaa lisenssin oston yhtydessä. Jos urheilijalla on oma vakuutus, joka kattaa sekä triathlonin harjoitus- että kilpailutapahtumat, hän voi lisätä vakuutuksen tiedot lisennsin oston yhtydessä vakuutustieto- kenttään.

Lisenssit vuodelle 2022

Triathlonliiton lisenssit ostetaan Suomisportista (https://info.suomisport.fi/). 

Aikuisille on myynnissä kolmenlaisia lisenssejä:

Kotimainen vuosilisenssi

  • oikeuttaa osallistumaan kaikkiin triathlonliiton alaisiin virallisiin kilpailuhin kuten Suomen Cupin osakilpailuihin ja SM-kisoihin, pois lukien IRONMAN Finland Kuopio- Tahko. Hinta on 25 €

Kansainvälinen vuosilisenssi

  • oikeutta kisamaan niin kotimaisissa SM-kisoissa kuin Suomessa ja ulkomailla järjestettävissä KV-kisoissa kuten IRONMAN-kisoissa. Hinta on 38 €.

Kertalisenssi

  • oikeutta osallistumisen yhteen kotimaiseen KV-kisaan (HUOM: ei oikeuta osallistumaan SM-kisoihin). Hinta on 15 €

Lapset ja nuoret

Lapsille ja nuorille (1.1.2004 ja myöhemmin syntyneet) myynnissä on yksi lisenssi, jonka hinta on 10 €. Tämä lisenssi oikeuttaa kilpailemaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.