Hallituksen kokoukset

Kevään 2024 kokoukset

15.1.

12.2.

11.3.

20.4. Kevätkokous

13.5.

10.6.

Hallituksen kokous 11.3.2024

Käsitellyt asiat ja päätökset

Strategia 2024–2027

Sääntö- ja tuomarivaliokunta

Pääpaino on tuomaritoiminnan jatkuvuuden varmistamisessa sekä kilpailunjärjestämissääntöjen päivityksessä.

Kilpailuvaliokunta

Vakioidaan Suomen Cup osaksi suomalaista triathlonkulttuuria ja cupin kautta kehitetään kisoja siten, että joku cupin kisoista voisi ottaa kansainvälisen kisan järjestettäväksi.

Tavoitteena on luoda edellytyksiä kansainvälisille kisoille ja saada kansainvälisiä kisoja Suomeen viimeistään vuonna2026.

Juniorivaliokunta

Tavoitteena on juniorimäärän kasvattaminen ja valmentajaverkoston kehittäminen.

Mastersvaliokunta (harrastajien tukeminen, AG-toiminta)

Tavoitteena on parantaa mastersurheilijoiden terveyttä ja toimintakykyä sekä tarjota heille laadukasta tapahtuma- ja kilpailutoimintaa.

Huippu-urheiluvaliokunta

Tavoitteena oli saada olympiapaikka Los Angelesissa ja vahvistaa maajoukkuetoimintaa.

Nuorten urheilijoiden siirtojen eettinen toimintamalli

Käytiin läpi ohjeistusta nuorten urheilijoiden siirtojen eettiseksi toimintamalliksi, ja hallitus hyväksyi ohjeistuksen.

Kevätkokous

Kokouskutsu ja siihen liittyvät liitteet oli lähetetty 27. helmikuuta. Tatu Koistinen esittelee kokouksen alussa Tatu Koistinen liiton strategisia painopistealueita.

Hallituksen kokous 12.2.2024
Päätökset

1.     Kilpailusäänntöt

 • Hallitus hyväksyi vuoden 2024 kilpailusäännöt. Sääntöihin tuli selkeä muutos ainoastaan kohtaan 1.1 Kilpailusääntöjen tarkoitus, johon lisättiin teksti- Säännöt ovat voimassa myös U15-sarjassa, mikäli se osallistuu yhteislähtöön, jossa on vanhempia ikäluokkia. Muilta osin muokkaukset olivat tekstin muokkaamista.

2.     Strategia

 • Hallitus käynnisti strategian päivitystyön tavoitteenaan esitellä päivitetty strategia kevätkokouksessa ja käydä siitä keskustelua jäsenistön kanssa.

3.     Valiokuntien kuulumiset

 •  Käytiin läpi valiokuntien suunnitelmia, ja niille annettiin tehtäväksi valmistella strategia omalta vastuualueeltaan ennen ensi kokousta.

4.     Suomen Cup kisasarja

 • Hallitus on päättänyt varata budjetistaan 4000 € Suomen Cupin palkintoja varten. Vaikka Suomen Cup -sarja ei tuo liitolle tuloja, hallituksen yhteinen tavoite on lanseerata laajentunut kilpailusarja ensi kesänä. Tästä syystä palkintokulujen lisäksi muun muassa tuomarikulut katetaan liiton budjetista tulevana kesänä.muun muassa tuomarikulut katetaan liiton budjetista tulevana kesänä.

Hallituksen kokous 15.1.2024

Päätökset

1.   Hallituksen järjestäytyminen

 • varapuheenjohtajaksi valittiin Pirjo Tenhu

2.   Hallituksen perehdytys

 • käytiin läpi hallituksen perehdytyssuunnitelma

3.   Hyväksyttiin vuoden 2023 tilinpäätös ja toimintakertomus

4.   Valiokunnat 2024

 • valittiin viisi valiokuntaa
 • valittiin valiokunnille puheenjohtajat
 • päätettiin täydentää valiokuntia erillisellä haulla pois lukien huippu-urheiluvaliokunta, jonka puheenjohtajana toimii Mika Luoto ja jäseninä Leevi Hietanen, Emilia Holmila sekä Juuso Manninen

5.   Hyväksyttiin liiton jäseniksi erillisen liitteen mukaisesti 100 seuraa.

16.10.2023

Päätökset:

 1. Markkinoinnin budjetti nostetaan 10 000 euroon.
 2. Hallitus esittää syyskokoukselle, että jäsenmaksujen suuruus säilytetään samana kuin tänä vuonna.
 3. Hallitus esittää syyskokoukselle, että hallitukseen valitaan yksi maajoukkueurheilija ns. urheilijaedustajaksi. Urheilijaedustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänestysoikeutta.
 4. Täydenmatkan SM-kisat järjestään Tallinnan Ironmanin yhteydessä. Hallitus valitsi kisapaikaksi Tallinnan, koska se on helposti saavutettavissa, turvallinen, herättää kiinnostusta suomalaisten keskuudessa ja tarjoaa laadukkaat puitteet kisatapahtumalle. Avoimen sarjan Suomen mestaruusmitalit jaetaan kilpailun kolmelle nopeimmalle miehelle ja naiselle. Jokainen kilpailija starttaa omassa lähtöryhmässään, joten eliten erillistä lähtöä ei tarvita. SM-kisan mitalit jaetaan Triathlonliiton alaisiin seuroihin kuuluville jäsenille sääntöjen mukaisesti. Hallitus ei tehnyt vielä päätöstä palkintopotista.
 5. Lisenssien hinnat vuodelle 2024 ovat: kilpailulisenssi 35 €, päivälisenssi 20 €, harrastajalisenssi 10 € sekä lasten ja nuorten lisenssi 2 €, toimihenkilölisenssi 5 €.