Triathlonin valmennuskeskus

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Triathlonin valmennuskeskus tukee suomalaisten triathlonistien nousua kansainväliseen menestykseen- laadukkaan valmennuksen ja asiantuntijatoiminnan, hyvien olosuhteiden sekä innostavien treenikaverien avulla. Suomen Triathlonliitto, Turun Seudun Urheiluakatemia ja Olympiakomitea yhdessä rahoittavat valmennuskeskusta. Lisäksi yhteistyötä tehdään paikallisen triathlonseuran sekä muidenkin alueen seurojen kanssa.

 Valmennuksesta vastaa Triathlonliiton urheilutoimenjohtaja Mika Luoto. 
Muina valmentajina toimivat uintivalmentaja Aija Hakala, urheiluakatemian fysiikkavalmentajat sekä muut asiantuntijat.

Valmennuskeskukseen valitaan urheilijoita vuosittain kahdeksi vuodeksi kerrallaan. 
Haku tapahtuu kesä-heinäkuussa ja päätökset valinnoista tehdään pääosin elokuun alussa, mutta tarpeen mukaan valinnoissa voidaan huomioida vielä loppukauden näytötkin. 

Triathlonin Valmennuskeskukseen valittiin kausiksi 2023–2025 uusina urheilijoina Julia Kekkonen, Max Walther ja Pyry Paloviita sekä vielä juniori- ikäiset Liina Nuoranne, Rene Vuorio ja Roni Piilinen.
Jo aiemmin valmennuskeskukseen kuuluneista urheilijoista valmennuskeskuksessa jatkavat vuosina 2023-2025 Henrik Goesch, Veikka Saren, Iida Reini ja Jere Helminen.

Haku on avoin kaikille triathlonia määrätietoisesti tekeville urheilijoille, mutta pääpaino on aikuisurheilijoissa (korkeakouluopiskelijat, ammattilaiset tai työelämässäkin olevat triathlonistit). Myös potentiaaliset toisen asteen opiskelijat voivat hakea keskukseen.
Valinnat tehdään pääosin heinäkuussa, mutta tarpeen mukaan valinnoissa voidaan huomioida vielä loppukauden näytötkin.

Valmennuskeskukseen valitaan erikseen huippuryhmä ja harjoitusryhmä.
Huippuryhmän urheilijat (valitaan/vahvistetaan vuosittain) saavat valmennuskeskuksessa:
•    osallistua akatemian triathlonryhmän kaikkiin harjoituksiin
•    yksilöllistä valmennusta ja testausta Akatemian valmentajien toimesta
•    Akatemian asiantuntijatoiminnat (seuralle kohdistuu näistä pieni omavastuuosuus): fysioterapia, psyykkinen -, ravinto- ja fyysinen valmennus, testaus sekä terveydenhuolto.
Harjoitusryhmän urheilijat saavat valmennuskeskuksessa:
•    osallistua suurimpaan osaan akatemian triathlonryhmän harjoituksista
•    ryhmätason asiantuntijapalveluita
•    valmennusapua ja testausta akatemiavalmentajilta (testaus osittain maksullista)
Valmennuskeskuksen huippuryhmään pääsyn kriteerit:
-Mitalisija SM-kisojen avoimessa sarjassa ja hyvät kansainväliset näytöt elite-sarjoissa vuosina 2022 ja 2023 (sairastapauksessa painotetaan toista vuotta).
-Tavoitteet ja potentiaali menestyä kansainvälisissä triathlonkisoissa ja sitoutuminen harjoitteluun tavoitteiden toteuttamiseksi.
 
Valmennuskeskuksen harjoitusryhmään pääsyn kriteerit:
-Hyvä menestys SM-kisojen avoimessa sarjassa tai mitali SM-kisojen U17- U23-sarjoissa tai kv-kisoissa vuonna 2023 (sairastapauksissa vuoden 2022 näytötkin hyväksytään).
-sitoutuminen valmennuskeskuksen ryhmäharjoitteluun.
-tavoitteet kehittyä triathlonistina ja pärjätä tulevaisuudessa sekä kotimaassa että kansainvälisesti (elite-sarjoissa).

Kausiksi 2022-2024 Valmennuskeskukseen on valittu
Ville-Valtteri Salonen, Teppo Malinen, Ida Kontkanen ja Alexandra Arenius.

Valmennuskeskuksen Huippuryhmään kuuluu kaudella 2023-2024 kolme triathlonistia: Henrik Goesch, Veikka Saren ja Julia Kekkonen.