Tapani Ojalainen

Urheilijaesittelyt 

Nimeni: Tapani Ojalainen

Seura: X-Tri Lahti

Miten triathlonin pariin?

Olin vaimoni kanssa seuraamassa ensimmäistä Lahdessa järjestettyä Ironman 70.3 kisaa 2018 joka aiheutti minussa voimakkaita tunteita ja nosti ihokarvat pystyyn.  Päätin siltä seisomalta kisata 2019 Lahden Ironmanissä, haaste oli valtava!  Tämä päätös aiheutti lähinnä sääliä ja huvittuneisuutta muissa.  Seuraavana aamuna lähdin ensimmäiselle pyörälenkille ja sen jälkeen juoksemaan.  Heti meinasin pudota polvilleni.  Tiukkaa teki huonokuntoiselle!  Myös lähes uimataidottomana haastetta oli riittävästi mutta Ironman tuli vedettyä läpi ja siitä sitten ”mopo karkasi käsistä” ja sillä tiellä ollaan.  Nyt on lukuisia kisoja takana ja hauskaa on ollut.

Täydennä lause

Triathlon on minulle antanut todella paljon hyvän fyysisen kunnon lisäksi. Olen mukavampi, rennompi ja en stressaa enää isoista enkä pienistä asioista. Triathlonissa tutustuu myös samanhenkisiin tavoitteellisiin urheilijoihin.

Palautumisvinkkini kovasta treenistä tai kisasta

Vaimon pohje hierontaa kisan jälkeen ei voita mikään. Toiseksi parasta on ottaa riittävän rennosti jonkun aikaa kisan jälkeen.  Myös pari Fazerin sinistä suklaalevyä auttaa kummasti.

Elämäni kohokohta triathlonissa

Kyllä se on aina sen hetkisen viimeisimmän kisan maalintulo.  Vahva tunne myrsky, tästäkin kisasta selvittiin kunnialla kaikkensa antaneena.  Joten tämän kauden viimeisen kisan, Valencian EM perusmatkan, maaliintulo on tämänhetkisen triathlonin ”uran” kohokohta.

Paras kirja, jonka olen lukenut

Käytöksen kultainen kirja.  Sain tämän kummitädiltäni lahjaksi viisitoistavuotiaana.  Kirja on tullut luettua useamman kerran läpi ja opiksi otettu.

Ihailen

Oman tien kulkijoita, mikä se tie sitten onkaan.

Haaveilen

Jossain vaiheessa muutosta syksyn pimeyttä pakoon Espanjaan.

Muistakaa haaveilla, haaveilla on taipumus toteutua!

Kutsun

 Kaikkia lajista kiinnostuneita rohkeasti kokeilemaan triathlonia