Special Triathlon

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Triathlon ei ole vain kovakuntoisten urheilijoiden laji, vaan se sopii melkein kaikille. Jokainen, joka osaa tai pitää uimisesta, juoksemisesta tai pyöräilystä, voi kokeilla tai harrastaa lajia. Lajia voidaan soveltaa jokaiselle sopivaksi esimerkiksi liikuntasuorituksen määrän, pituuden, haasteellisuuden ja mahdollisten apuvälineiden mukaan.

Monissa triathlontapahtumissa on niin kutsuttuja Soveltavan triathlon-lähtöjä, jotka on tarkoitettu eritystukea tarvitseville liikkujille. Siinä pyritään huomioimaan jokaisen liikkujan yksilölliset tarpeet, kehitysvaihe, valmiudet, ja kiinnostuksen kohteet. Liikkujan mahdollinen liikuntarajoite tai –vamma, diagnoosi tai sen puute eivät ole esteitä osallistumiselle. Kuitenkin on varmistettava, että liikkujan terveydentila sallii osallistumisen. On suositeltavaa, että eri lajeja ja mahdollisten apuvälineiden käyttöä lajeissa on harjoiteltu etukäteen.

Tietoa ja apua triatlonin aloittamiseen saa esimerkiksi Soveltava triathlon- tapahtumista ja –leireiltä.

Soveltava Triathlon -kilpailut järjestetään yhteistyössä Triatlonliiton, eri urheiluseurojen ja tahojen kanssa.

Triathlonista innostuneet voivat osallistua vapaa-ajallaan myös Soveltava triathlon- lajileireihin. Leirillä toimitaan itsenäisesti lajivalmentajien ohjauksessa, tarvittaessa mukana voi olla oma avustaja.

Lisätietoja:

Erwin Borremans
Erityisliikunnan opettaja ja Special Olympics triathlon päävalmentaja
puh. 040-7070 869
erwin.borremans(at)keskuspuisto.fi

Erwin Borremans ja Jaakko Mikkonen Special Olympics Gamesissa keväällä 2019
Jaakko Mikkonen Special Olympics Gamesissa keväällä 2019
Jaakko Mikkonen Special Olympics Gamesissa keväällä 2019

Oheisen linkin kautta pääset kurkistamaan Special Olympics toimintaa:

https://www.youtube.com/watch?v=HgR-KZVJ5f8&feature=youtu.be