Triathlonliitto lanseeraa sertifikaatin ympäristövastuullisille kisoille

12.4.2024

Triathlonliitto ottaa tärkeän askeleen kohti ympäristövastuullisempaa tulevaisuutta

Uuden strategiansa myötä liitto pyrkii edistämään kuvaa triathlonista elämyksellisenä, yhteisöllisenä, vastuullisena ja kaikille avoimena lajina. Yksi konkreettinen tapa näyttää sitoutumisensa ympäristövastuuseen on uuden ympäristöystävällisen kilpailun sertifikaatin lanseeraus.

Tämä sertifikaatti on tarkoitettu kilpailuille, joiden järjestäjät ovat valmiita tekemään ympäristön kannalta vastuullisia valintoja. Kaikki triathlonkilpailut voivat nyt hakea tätä sertifikaattia noudattamalla seitsemää kriteeriä, jotka Triathlonliitto on laatinut.

Vapaamuotoiset hakemukset käsitellään Kilpailuvaliokunnassa. Kun hakemus on saapunut, valiokunta tarkastelee sitä tarkasti ja sopii sitten Teams-palaverin järjestäjän kanssa. Tämä palaveri on tilaisuus keskustella yksityiskohtaisesti suunnitelmista ja varmistaa, että kaikki tarvittavat ympäristöystävälliset toimenpiteet otetaan huomioon.

Triathlonliitto haluaa kannustaa kaikkia kilpailuja sitoutumaan ympäristövastuuseen ja osallistumaan tähän tärkeään aloitteeseen. Yhdessä voimme tehdä triathlonista vieläkin kestävämmän ja paremman lajin kaikille sen harrastajille.

Ohjeet sertifikaatin hakemiseen:

1. Valitse vähintään 7 toimenpidettä alla olevasta dokumentista. Yksi näistä voi olla kisajärjestäjän oma valinta.

2. Kun olet valinnut toimenpiteet, lähetä viestiä Leevi Hietaselle. Kerro viestissäsi, mitkä toimenpiteet valitsitte ja miten aiotte toteuttaa ne kilpailussanne.

3. Leevi sopii sitten yhteisestä Teams-palaverista teidän ja valiokunnan kanssa. Siellä käydään läpi suunnitelma yksityiskohtaisesti.

Lisätietoja sertifikaatista saa: 

Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Leevi Hietaselta leevi.hietanen(at)triathlon.fi 

tai toiminnanjohtaja Kaisa Tammiselta 0401374566.