Ruukki Triathlonille ensimmäinen Ympäristövastuullinen Kilpailun -sertifikaatti!

24.4.2024

"Ruukki Triathlon kiittää Triathlonliittoa myöntämästä Ympäristövastuullinen Kilpailu -sertifikaatista ja rohkaisee kaikkia kilpailujärjestäjiä osallistumaan tähän aloitteeseen. Sertifikaatin asettamat kriteerit ovat saavutettavissa ja vievät lajiamme sekä yhteisöämme positiiviseen suuntaan”, totesi kilpailun ympäristövastuullisuuspäällikkö Reetta Tuomala maanantaina, kun kilpailu sai triathlonliiton ensimmäisen Ympäristövastuullinen Kilpailu -sertifikaatin.

Sertifikaatti on tarkoitettu kilpailuille, joiden järjestäjät ovat valmiita tekemään ympäristön kannalta vastuullisia valintoja. Kaikki triathlonkilpailut voivat nyt hakea tätä sertifikaattia noudattamalla seitsemää kriteeriä, jotka Triathlonliitto on laatinut. Ruukki Triathlon oli valinnut peräti yhdeksän kriteeriä, joita kisassa noudatetaan.

Maanantaina järjestetyn auditoinnin päätteeksi Triathlonliiton Kilpailuvaliokunnan puheenjohtajalla Leevi Hietasella oli helppo tehtävä myöntää Ruukki Triathlonille liiton historian ensimmäinen Ympäristövastuullinen Kilpailu -sertifikaatti. Leevi Hietanen” Lanseerasimme triathlonkilpailuiden ympäristövastuusertifikaatin auttamaan kilpailunjärjestäjiä pääsemään eroon ympäristölle haitallisista käytänteistä. Ruukki-triathlon näyttää nyt mallia, ja heillä on selvästi ympäristövastuullisuus mukana kaikessa tekemisessä. Uskon, että muutkin kilpailut seuraavat perässä, ja muutaman vuoden päästä meillä Suomessa järjestetään ainoastaan ympäristövastuullisia kisoja."

Reetta Tuomala kommentoi ympäristövastuun merkitystä kilpailun kannalta: 

”Ruukki Triathlon järjestetään luonnonkauniissa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Kellokosken ympäristössä. Kisatiimille oli alusta asti selvää, ettei kilpailu saa rasittaa joen ympäristöä ja rajasimme osallistujamäärää. Uskomme, että unohtumaton kisakokemus syntyy aivan muista tekijöistä kuin mitaleista tai Finisher -paidoista, emmekä siis lennättäneet ulkomailta tavaraa, joka usein jää vain kaapin pohjalle makaamaan. Turhien hankintojen sijaan keskitymme iloisen sekä kannustavan tunnelman luomiseen ja kilpailijoiden huomioimiseen mm. aterialla kisakylässä.

Roskaaminen kisassa ja sen ulkopuolella on ehdottomasti kielletty. Kisan aikana roskaamisesta aiheutuu suorituksen hylkäys ja kisan ulkopuolella nuhtelu.

Luonto antaa meille triathlonin harrastajille todella paljon monipuolisuutta ja tekee lajista haastavan sekä mielenkiintoisen. Meillä on kaikki syyt rakastaa luontoa ja vahvana yhteisönä pystymme tekemään kestäviä valintoja puhtaan harjoittelu- ja kilpailuympäristön puolesta.”