Webinaari aiheena uni ja lepo

  • ke 22.5.2024 klo 1819:30
  • Zoom-etäluento

Triathlonliiton huippusuosittu webinaarisarja jatkuu! Tällä kertaa meillä on ilo saada vieraaksi Magnus Lönnqvist, joka valaisee meille unen ja palautumisen merkitystä urheilussa.

Magnus Lönnqvist on Suomen ensimmäinen Ironman-kilpailun Hawaijin osallistuja ja edelleen ainoa suomalainen, joka on voittanut triathlonin täyden matkan Euroopan mestaruuden. Hänen päivittäiset liikuntasuorituksensa kohoavat yli 500 tuntiin vuosittain, joten hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa ovat vertaansa vailla.

Uni ja palautuminen ovat olennainen osa sekä urheilijoiden että meidän jokaisen hyvinvointia. Vaikka liikunta ja ravitsemus ovat tärkeitä, Magnus Lönnqvist on päätynyt siihen johtopäätökseen, että lepo saattaa olla kaikkein merkittävin näistä kolmesta tekijästä. Heikentyessään jopa muutamaksi päiväksi lepo vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen suorituskykyyn. Lisäksi huonon levon myötä ravitsemuskäyttäytyminen saattaa muuttua epäterveellisemmäksi.

Magnus korostaa, että laadukas palautuminen on avain huippusuorituksiin. On tärkeää panostaa uneen ja palautumiseen sekä varmistaa sopiva liikunta ja laadukas ravinto arjessa. Valmentajan tehtävä on valvoa, että valmennettavat huolehtivat palautumisestaan, eikä pelkästään siitä, että he treenaavat tarpeeksi kovaa. Valitettavasti on yleistä, että harjoitellaan jatkuvasti täydellä teholla uskomuksella, että enemmän ja kovempaa on parempi.

Kaikki voivat harjoitella tarpeeksi ja tarpeeksi kovaa, mutta harvat osaavat tai uskaltavat rajoittaa harjoitteluaan niin, että optimaaliset palautumisolosuhteet saavutetaan.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Älä jätä väliin tätä ainutlaatuista tilaisuutta oppia unen ja palautumisen tärkeydestä suorituskyvylle suoraan maailmanluokan triathlonistilta! Liity mukaan webinaariin ja anna Magnus Lönnqvistin johdattaa sinut kohti entistä parempaa suorituskykyä ja hyvinvointia.

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN