Pitkäjänteistä ja suunnitelmallista triathlonin kehittämistä

19.4.2024

Triathlonliitto esitteli kevätkokouksen yhteydessä tulevien vuosien toiminnan painopisteitä. Haluamme, että lajilla on selkeä pidemmän aikavälin tavoitetila, jota kohti pyrimme määrätietoisesti sekä liiton, seurojen ja myös muiden tahojen toimenpiteillä.

Keskeisiä tavoitteita ovat Suomen Cupin roolin kasvattaminen sekä lapsille että aikuisille. Uusien harrastajien kurssit seuratasolla luo tärkeää pohjaa lajin kasvulle. Samalla etsimme keinoja saada yhä useampi seura tekemään yhä laajempaa työtä lasten ja nuorten harjoitusryhmien kanssa.
Kilpaurheilussa laadukas maajoukkuetoiminta sekä urheiluakatemiatoiminta muodostavat sekä nuorille että aikuisille puitteet kehittyä lajin huipulle. Lisääntyvä yhteistyö lähiseudun maiden liittojen kanssa tuo entistä kilpailullisemmat olosuhteet urheilijoille.

Lajikulttuurimme on vahva. Triathlon on yhteisöllinen, elämyksellinen, vastuullinen ja mukaan ottava laji. Kulttuuri syntyy aidoista vuorovaikutustilanteista ihmisten kesken sekä konkreettisista teoista. Tässä myös liitolla on oma roolinsa.

Jotta toiminnan suunta on läpinäkyvä ja pitkäjänteinen, tuomme aina kevätkokouksen yhteyteen näkemyksen lajin toimintaympäristöstä tai tulevista toimenpiteistä, jotta seuroilla on mahdollisuus vaikuttaa entistä paremmin tulevien vuosien toiminnan suunnitteluun.

Triathlonliiton Strategia 2024-2028

Vauhdikasta triathlonkesää kaikille!
terveisin,
Tatu Koistinen
Hallituksen puheenjohtaja
Triathlonliitto