Paratriathlonin MC jatkui Ranskassa, Lotvonen jälleen viides

19.6.2018


Paratriathlonin maailman cup jatkui erinomaisissa olosuhteisessa Ranskan Besanconissa. Suomalaisista mukana oli PTS 4 luokassa kilpaileva Jussi Lotvonen. Vaativa pyöräilyreitti teki kilpailusta raskaan, sillä 10 kilometrin kierros sisälsi kaksi reilun kilometrin pituista nousua, josta ensimmäinen oli myös ajoittain jyrkkä. Paratriathlonissa kilpaillaan sprinttimatkalla, jossa uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 km ja juostaan 5 km. Näin ollen kyseisen reitti ajettiin kaksi kertaa. Uinti suoritettiin täysin tyynessä kelissä pienessä lammessa ja juoksuosuus kierteli Besanconin läheisen pikkukylän kujilla.

Jussi Lotvonen onnistui kilpailusuorituksessaan kohtuullisen hyvin, sijoittuen kolme viikkoa sitten kisatun Eton Dorneyn osakilpailun tapaan viidenneksi. Parempaakin oli jopa tarjolla, sillä Lotvonen lähti juoksuosuudelle kolmanneksi sijoittuneen Tanskan Havard Vantnhamarin kanssa yhtä aikaa. Eton Dorneyssa Lotvonen pystyi vielä tanskalaisen kukistamaan. Tällä kertaa juoksuosuus ei sujunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä reilun viikon kestänyt kuume ja flunssa edellisen osakilpailun jälkeen tuntui vielä tukkoisuutena. Osakilpailu ja viides sija oli kuitenkin tärkeä ranking -pisteiden kannalta, jotta yksi kauden päätavoitteista eli Tarton EM-kilpailuun mukaan pääsy on taas askelta lähempänä.

”Uinnissa tunne oli paljon parempi kuin Eton Dorneyssa, mutta kyllähän siinä se suurin kehittymisen tarve on edelleen, jotta voisi taistelle aina podium sijoista. Pyöräilyreitti oli vaativa mäkineen, mutta ihan ok ajoa. Eniten mennyt flussa ja tukkoisuus tuntui kuitenkin juoksuosuudella, jossa en pystynyt omaan suoritukseeni. Kisa kertoi totuuden siitä missä menen tällä hetkellä, mutta uintivauhdin parantaminen, erityisesti avovedessä sekä kilpailussa on tärkeimpänä nyt mielessä. Kunhan saan olla terveenä, niin tässä nyt reilut neljä viikkoa aikaa tehdä hyvä harjoittelujakso ennen EM –kilpailua”,  kommentoi Lotvonen kilpailun jälkeen.

Suomalaisten osalta paratriathlonkausi jatkuu Euroopan mestaruuskilpailuilla Viron Tartossa heinäkuun puolessa välin. Alustavasti mukana ovat kautensa avava Liisa Lilja ja toivon mukaan myös Lotvonen. Lotvosen tilanne selviää lähipäivinä, kun tämän kilpailun jälkeinen ranking –taulukko julkaistaan.

Tulokset löytyvä aikaan sivulta:
https://www.triathlon.org/results/result/2018_besancon_itu_paratriathlon_world_cup


Teksti ja kuva: Marko Törmänen