Maajoukkuenuoret Viron etappikisassa

24.5.2023

Tallinnan eteläpuolella sijaitsevassa Keilassa järjestettiin viikonloppuna uudentyyppinen triathlonkisa. Kolmen päivän aikana Urheilijat vetivät kolmen päivän aikana lukuisia lyhyitä etappeja, joiden ajat laskettiin yhteen.

Triathlonissa vaaditaan nykyään kestävyyden lisäksi nopeutta, suorituskykyä, taitoa ja rohkeutta. Keilan kisa ja reitit oli suunniteltu kehittämään näitä ominaisuuksia. Uintiosuudet jouduttiin kisan ajankohdan vuoksi suorittamaan uima-altaassa. Koska nuorten kisassa oli mukana vielä suurin osa Suomen ja Baltian parhaista junioreista, saivat maajoukkuenuoremme loistavan alun kisakauteen- myös menestyksen suhteen.

14–19-vuotiaat kilpailivat samoissa lähdöissä ja kolmelle parhaalle oli tarjolla rahapalkinnot.
15- ja 17- vuotiaille laskettiin lisäksi omat tulokset.

Juniorimiesten sarjassa vasta viime vuonna triathloniin vaihtanut Turun Urheiluliiton Roni Piilinen otti ylivoimaisen voiton. Erityisesti teknisellä ja jyrkän ylämäen sisältäneellä pyöräreitillä Roni oli omaa luokkaansa. Toiseksi kisassa tuli saman seuran René Vuorio, joka voitti samalla 17-vuotiaiden poikien sarjan.

Juniorinaisten voitto meni tiukan taistelun jälkeen Viroon, vaikka OTC:n Kaisa Keränen taisteli hienosti loppuun asti. Triathlon Vantaan Emilia Holmila ja OTC:n Elina Turunen olivat nopeimmat N19-sarjassa, vaikka jäivätkin kokonaiskisassa niukasti palkintosijojen ulkopuolelle.
TriVAteamin Sofia Hämäläinen otti T15- sarjan ja Triathlon Vantaan Leo Kervinen P15- sarjan voiton ylivoimaiseen tyyliin. Myös loput suomalaisjuniorit suoriutuivat kisoissa hyvin.