Valmentaja esittelyt

Guilherme Reis

Gui on kotoisin Brasiliasta ja toinen LANE4 perustajista. Guillä on takanaan pitkä ura ammattilaisurheilijana. Gui aloitti 13-vuotiaana vesipallosta ja siirtyi sitten uintiin ja myös triathloniin. Gui on uransa aikana edustanut uimaseuroja kotimaansa Brasilian ohella myös Ranskassa ja Portugalissa, sekä kuulunut Brasilian triathlonin maajoukkueeseen. Lopetettuaan uransa vuonna 2007 Gui on valmentanut sekä tehnyt töitä monipuolisesti liikunta-alalla. Valmentajana Gui on perfektionisti ja hänellä on valtava halu oppia uutta ja kehittyä. Gui on vauhdikas ja huumorintajuinen persoona, eikä treenaaminen hänen kanssaan ole koskaan tylsää.


Torsti Tähtinen

Torsti Tähtinen on 30-vuotias liikunnanohjaaja (AMK) ja kestävyysurheiluvalmentaja. Hän opiskelee tällä hetkellä liikunnan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Vierumäellä urheiluvalmennuksen opintosuuntauksella. Torsti tekee opinnäytetyönsä Triathlonliitolle ja sen aiheeksi valikoitui Age Group -maajoukkueen valmennus- ja leiritystoiminnan suunnittelu ja kehittäminen. Opinnäytetyöprojekti käynnistyy loppuvuodesta 2021 suunnittelulla sekä tiedon keruulla ja varsinainen toteutusvaihe alkaa syksyllä 2022 ja kestää kevääseen 2023 asti. Tarkoituksena on luoda Triathlonliitolle malli AG-maajoukkueen valmennustoiminnalle, joka palvelee urheilijaa ja tuo jatkuvuutta AG-maajoukkueen toimintaan.

Torsti on itse kilpaillut triathlonissa vuodesta 2015 asti, sitä ennen hän oli aktiivinen kestävyysliikkuja monissa laeissa.  Torsti valmistui vuonna 2019 liikunnanohjaajaksi ja on valmentanut sen jälkeen TriathlonSuomi Ry:ssä. Hän toimii Tampereen valmennusryhmän vastuuvalmentajana, hänellä on henkilökohtaisia valmennuksia, sekä uutena työnä syksystä 2021 alkaen seuran valmennustoiminnan koordinaattorin työt.

Helmikuun 2022 AG-leirillä Torstin tarkoitus on selvittää urheilijoiden toiveita ja tarpeita AG-maajoukkuetoimintaa kohtaan. Jokaisella on siis mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen mltä AG Team Finlandin toiminta näyttää tulevaisuudessa!

Tiina Krusberg

Sertifioitu urheilufysioterapeutti, kestävyysurheiluvalmentaja

Oma urheilutaustani on lapsena ja nuorena varsin monesta lajista, mutta pisin ja menestyksekkäin urheilu-ura on tehty muodostelmaluistelussa. Kestävyyslajien pariin päädyin lopulta pysyvästi luistelun loputtua n. 14 vuotta sitten. Triathlonin eri matkojen lisäksi olen juossut pari polku-ultraa sekä lyhyempiä reissuja fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä päälajini on maantiepyöräily, mutta pyrin joka vuosi osallistumaan myös vähintään yhteen triathlontapahtumaan.

Triathlon tuli mukaan alusta saakka myös työn puolesta, kun toimin fysioterapeuttina konsulttina parissa seurassa. Tämän jälkeen halusin kouluttautua vielä lisää valmennuspuolelle.

Työskentelen triathlonin lisäksi muidenkin lajien parissa fysiikkavalmennus- ja (kunto)testauspuolella.

Olen valmentajana erityisen kiinnostunut lajien teknisestä ja biomekaanisesta puolesta sekä siitä, miten saadaan vietyä tekemistä eteenpäin urheilijan/harrastajan tasosta riippumatta. Pilkettä ei silmäkulmasta puutu ja haluankin, ettei urheilija unohda nauttia siitä, mitä tehdään, vaikka tavoitteellisesti tehtäisiinkin.

Valmennettavia minulla on ollut vuosien aikana laidasta laitaan, sekä yksilöitä että ryhmiä, aina kuntoilijoista tavoitteellisiin kilpaurheilijoihin. Olen myös fysioterapeutin roolissa tukemassa suomalaisia kilpatriathlonisteja urallaan.

Timo Vuorimaa

Timo Vuorimaa toimi pitkään Haaga-Helia AMK:n yliopettajana Vierumäellä. Useita urheilu- ja valmennuskirjoja tehnyt Vuorimaa on juoksusta väitellyt liikuntatieteen tohtori ja monien huippujuoksijoiden valmentaja.