AGT:n yhteiset kilpailumatkat

Triathlonliiton Age- Group maajoukkue Valenciassa sprintin ja perusmatkan EM-kisassa syyskuun lopussa 2021

Olitpa sitten parikymppinen tai yli kuusikymppinen, voit edustaa Suomea, pukea maajoukkueasun päällesi ja liehuttaa Suomen lippua maalisuoralla. Näin kannustetaan Eurooppa triathlonin sivuilla age-group urheilijoita mukaan kisailemaan ETU:n kisoihin.

Neljä suomalaista age-group urheilijaa kävi kokemassa hienoja ja ikimuistoisi hetkiä perusmatkan EM- kilpailuissa Valenciassa. Jo pelkästään lämpö, mieltä rentouttavat kisareitit ja maisemat houkuttelivat kilpailemaan Espanjaan. Oli huikeaa jatkaa kesää ja kisakautta syyskuuhun, jolloin Suomessa kesä ja kisat olivat jo ohitse.

Matkan järjestelyt alkoivat jo keväällä joukkueen kokoamisella, majoitusten ja lentojen järjestelyllä. Tänä vuonna ne vaativat hiukan enemmän työtä ja kärsivällisyyttä, koska koronan vuoksi kaikki oli tosi pitkään epävarmaa. Kilpailijat tarvitsivat todistuksen negatiivisesta koronatestistä ja tietenkin rokotustodistukset. Näitä molempia sitten he esittelivät maahan ja kisa-alueelle mentäessä. Matka toteutui ja onnistui aivan loistavasti.

Kisajärjestelyt olivat hyvät vaikkakin isoja jonotuksia syntyi kisa-aamuna vaihto alueelle saavuttaessa Bajamajaan juuri ennen kisaa. Uinti suoritettiin hyppäämällä satama-altaaseen. Merivesi oli lämmintä ja suolaista, ei siis märkäpukua käytössä.Pyöräreitti kiersi kaupungin kaduilla ja juoksu kirmailtiin satama-alueella. Kisa-alue oli kompakti ja helppo myös katsojille kisan seuraamiseen. 

Mukana kisassa meillä oli myös omat kannustajat ja Suomen lipun liehuttelijat.  Se jos mikä antoi lisävauhtia kisaan. Suomen joukkueeseen kuului myös tuomari. Kilpailijat saivat hyvin tietoja kisajärjestelyistä oman viestikanavan kautta.

Ensi vuonna uusi matka ja uudet hauskat kokemukset odottavat. Tervetuloa myös muut maajoukkueurheilijat mukaan kokemaan kisahuumaa ja iloista menoa agegroupjoukkeen mukana.

Hyvä yhteishenki, hienoja ihmisiä, naurua, jännitystä, kannustamista ja tää kuva.
Valokuvat muistuttavat mukavista hetkistä ja joskus kamera tallentaa kummallisia asioita. Tätä kuvaa nauramme varmasti vielä pitkään.