11- ja 13-vuotiaiden Nuorten Suomen Cup päätökseen lauantaina Helsinki City Triathlonissa

14.8.2018

Helsinki City Triathlonin Nuorten Suomen Cupin osakilpailuun on ilmoittautunut tänä vuonna huimat 290 osallistujaa! Kisa on viides ja samalla viimeinen osakilpailu 11- ja 13- vuotiaiden ikäluokissa.

Tilanne ennen lauantaita

Kahdessa sarjassa voittaja on selvillä ennen viimeistä osakilpailua, mutta kahdessa sarjassa Helsingin osakilpailu ratkaisee sarjan voittajan. 11-vuotiailla kokonaiskilpailun pisteisiin lasketaan kolme parasta sijoitusta ja 13- vuotiailla neljä parasta sijoitusta tämän kesän viidestä kilpailuista.

Pojat 13 V

13-vuotiaiden poikien Nuorten Suomen Cupin kokonaisvoitto on kahden kauppaa. Hyvinkää Triathlonin Kasper Borremans johtaa tällä hetkellä sarjaa, mutta hän on jo kilpaillut neljässä kilpailussa. Teisko Triathlonin Akseli Pitkäselle Helsingin kilpailu on neljäs osakilpailu, joten hän tulee kasvattamaan pistesaldoaan enemmän kuin Kasperi.

Tytöt 13 v

13-vuotiaiden tyttöjen lähtöviivalla on tunkua, sillä tähän sarjaan on ilmoittautunut lähes 50 tyttöä! Nuorten Suomen Cupin voittajaa ei sen sijaan tarvitse arvuutella, sillä se mennee OTC:n Elina Turuselle. Elina on hallinnut 13-vuotiaiden tyttöjen kisoja voittaen ne kaikki tällä kaudella ja näin ollen sinetöi kokonaissarjan voiton Helsingissä. Kokonaiskilpailun toisesta ja kolmannesta sijasta sen sijaan käydään lauantaina kamppailua.

Pojat 11 v

Triathlon Vantaan Eetu Autio on voittanut 11-vuotiaiden poikien sarjassa jo kolme osakilpailua, ja näin ollen hän on myös varmistanut jo kokonaiskilpailun voiton. Tässä sarjassa myös OTC:n Antti Turunen on varmistanut kokonaiskilpailun toisen sijan. Sen sijaan kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta kisaa lauantaina vielä useampi poika.

Tytöt 11 v

Myös 11-vuotiaiden tyttöjen lähdössä on tunkua, sillä sarjassa kisaa reilusti yli 30 tyttöä. 11-vuotiailla tytöillä kokonaissarjan voitto mennee Triathlon Vantaan Eevi Hirsille, sillä tällä hetkellä kokonaiskilpailun toisena oleva Vieno Tikkanen ei kisaa Helsingissä. Vienolla on kassassa 29 pistettä, joten hän sijoittuu joka tapauksessa joko sijalle 2 tämän vuoden kokonaiskilpailussa. Lotte Borremans voi voittaessaan saada Vienon kiinni, mutta ei mennä enää hänen ohitseen.

Lähtölistat ja aikataulut löytyy täältä: https://secure.onreg.com/onreg2/startlist/index.php?id=3999