Paratriathlonin MC-kausi käyntiin myös suomalaisilla – Jussi Lotvonen viides

28.5.2018Paratriathlonin kansainvälinen kilpailukausi käynnistyi jo toukokuun alussa Espanjan ja Japanin osakilpailuilla, mutta suomalaisten osalta kisakauden avaus tapahtui tänään Iso-Britanniassa. Sääriamputoitu Jussi Lotvonen sijoittui hienosti viidenneksi PT4 vammaluokassa, jossa kilpailee pääsääntöisesti sääriamputoidut sekä vaikeammat yläraajavamman omaavat henkilöt. Suomen paratriathlonmaajoukkueen toinen urheilija, viime vuoden maailmanmestari Liisa Lilja aloittaa kilpailukautensa myöhemmin.

Poikkeuksellinen kilpailupäivä maanantai johtui brittien perinteikkäästä Bank Holiday –päivästä. Kilpailupaikkana oli Dorney Laken soutustadion ja sen lähiympäristö, jossa kilpailtiin mm. Lontoon olympialaisten ja paralympialaisten soutu- ja melontakilpailut. Lotvosen kilpailusuoritus oli nousujohteinen. Uintiosuuden jälkeen Lotvonen oli kahdeksantena, pyöräilyosuudella hän nousi pari sijaa, lähtien juoksuosuudella kuudentena. Juoksuosuuden kaksi viimeistä kilometriä olivat todella lennokasta menoa, joka palkittiin hurjan loppukirin ansiosta vielä yhden sijan nousulla. Näin ollen Lotvosen loppusijoitus oli viides. Sijoitusta ja suoritusta voidaan pitää hyvänä, ottaen huomioon Lotvosen 18 kuukauden tauon kansainvälisistä kilpailuista.

”Pitkän tauon jälkeen oli jotenkin vaikeaa, toki tyytyväinen olen juoksuosuuden loppuun ja nousujohteiseen kilpailuun. Oli vähän ns. ruostetta ratttaissa ja nivelissä ja nyt en tarkoita pyörän rattaita. Kokonaisuutena ok puolelle suoritus kuitenkin jää ja tästä on vara parantaa Ranskan osakilpailussa”, totesi Lotvonen kilpailun jälkeen.

Kilpailun voitti kotimaan Steven Growlewy , ennen toiseksi sijoittunutta Luxenburgin Joe Kurttia. Kolmanneksi sijoittui Itävallan Oliver Dreier. Kaudella 2016 Lotvonen pystyi vielä voittamaan luxenburgilaisen, joten kovalla panostuksella ja työllä nousu lähemmäs kärkeä on mahdollista. Lotvosen työ- ja perhekiireet eivät mahdollistaneet täysipainoista kilpailu- ja harjoittelukautta vuodelle 2017, mutta nyt kalenteriin on vapautunut enemmän tilaa harjoittelulle. Seuraavan kerran Lotvonen kilpailee Ranskan Besanconin MC –kilpailussa vajaan kolmen viikon kulutta.

TULOKSET

Teksti ja kuva: Marko Törmänen