Supersprintin SM-mitalit ratkottiin viikonloppuna Käringsundissa

29.8.2017

Junioreiden SM kisanäyttämönä toimi tänä vuonna Eckerössä sijaitseva Käringsundin lomakeskus. Lähes kaikki 15- ja 17-sarjoissa täyden Juniori Cupin suorittaneet juniorit osallistuivat kauden päätöskisaan. Näin ollen lähtöviivalla oli yhteensä 30 nuorta, joista 15 oli tyttöä ja 15 poikaa.

Uinti osuus kulki jälleen kerran kauden tuttua kaavaa noudattaen; Johan Fredriksson nousi vedestä ensimmäisenä ja Veikka Sarén toisena edustaen P15-sarjan kärkeä. Viidentenä rantaan tuli P17-sarjan kärkeä edustava Eetu Ovaska. Pyöräilyssä kolmikko Johan, Eetu ja Veikka ottivat pienen kaulan muihin nähden ja saapuivat kolmistaan juoksun vaihtoon. Juoksuosuudella nähtiinkin taisto mitaleista, kun Veikka karkasi muilta Eetun sinnitellessä hetken aikaa peesissä. Maaliin tultiinkin järjestyksessä Veikka, joka voitti näin kultaa P15- sarjassa ja hänen perässään Eetu, joka sai kultaa P17-sarjassa. Kolmanneksi nopeimpana maaliin tuli Kalle Turunen, joka nappasi hopeaa P17- sarjassa. Neljäntenä maaliviivan ylitti Johan, joka sai näin ollen hopeaa P15-sarjassa. Pronssiset mitalit kotiin kantoivat P17 sarjassa Ohto Mäläskä ja P15 sarjassa Ville-Valtteri Salonen.

Tyttöjen sarjassa T17-sarjan Julia Kekkonen tuli ensimmäisenä rantaan, mutta sai heti takaa-ajajaa peräänsä. T15-sarjassa Ada Holm ja Liisa Penttinen olivat kärkipari uinnin jälkeen. Pyöräilyosuudella koko 17-sarjan viisikko meni ryhmäksi ja toiseen vaihtoon tultiin viiden tytön nipussa. Juoksu osuudella ratkottiinkin näin ollen T17-sarjan mitalit. T15-sarjassa Saana Karttunen ja Ada Holm tulivat yhdessä viimeiseen vaihtoon ja lähtivät ratkaisemaan voittoa.

T17-sarjan juoksuosuudella Oona Karttunen oli nopein saaden näin kultamitalin. Muut mitalistit tässä sarjassa olivat Tuuli Janhunen ja Julia Kekkonen.T15-sarjassa isosiskonsa tavoin Saana Karttunen ratkaisi juoksuosuudella kultamitalinsa ja Ada Holm otti hopeaa. Pronssille kipusi juoksuosuudella Elina Rikkinen.

Kauden päätöskisoihin täytyy olla erittäin tyytyväinen, sillä sarjat olivat tasaisia ja mitaleista käytiin kovaa taistoa. Tämä kehittää kaikkia. Myös taktisen osaamisen saralla ollaan kehitytty ja peesauksen merkitys ymmärretty. Talveksi voi kuitenkin kaikille antaa uinti kotiläksyjä, sillä nähty vauhti ei riitä vielä arvokisoissa. Sen voimme tämän kesän arvokisakokemusten perusteella kertoa.

Ensi vuonna onkin sitten mielenkiintoinen vuosi kun 2001-2002 sarjoilla käydään Nuorten Olympialaiset. Lisäksi 19-sarjan EM-kisat ovat lähes kotikisat, sillä kisat pidetään Virossa. Viroon pyritään lähettämään täysi kisajoukkue viestiä silmällä pitäen.