Tänä vuonna Nuorten Cupissa oli uusi osakilpailu - Teisko Triathlon

10.7.2017

Tänä vuonna Nuorten Cupissa oli uusi osakilpailu - Teisko Triathlon. Kisapaikkana toimi Maisansalo, jossa oli kompakti kisa-alue ja erittäin turvalliset; suljetut ja väljät reitit. Veden lämpötila oli 16 astetta ja suurin osa kilpailijoista käyttikin märkäpukua. Pyöräilyosuus järjestettiin kumpuilevalla maalaistiellä, joka oli suljettu ja järjestäjä oli merkinnyt hyvin kuopat ja railot kilpailijoita varten. Juoksureitti kulki hiekkapällysteisenä yhden kierroksen reittinä alueen lähistöllä tarjoten muutaman hyvän nousun juoksu osuudelle. Kun sään haltijakin vielä suosi tapahtumaa oli päivä mitä parhainta mainosta nuoriso triathlonille.

P11 lähdössä saatiin heti uusi voittaja, kun kotikenttäedusta nauttinut Teisko Triathlonin Johannes Alarotu voitti sarjansa ja oli näin 3 eri voittaja kauden kilpailuihin.

T11 sarjassa oli vain 1 osallistuja ja siellä Anna Lindholm korjasi potin.

13&15 sarjat kilpailtiin yhtenä lähtönä ja lähtöriviin asettuikin mukavasti 31 nuorta ja mahdollisuuksia peesaukseen oli tarjolla usealle urheilijalle.

P13 sarjassa Teiskon Akseli Pitkänen otti upealla juoksullaan voiton ja tänä kesänä cupin kisoissa voittamattomana kisannut Esa Ovaska tuli maaliin toisena tiukan loppukirin jälkeen. Kolmantena maaliin tuli Jyväskylän Pyry Aspholm vain 3 sekuntia hopeasta jääneenä.

T 13 sarjassa nähtiin tiukka kisa kun 5 ensimmäistä saapui maaliin 40 s sisällä. Voittajaksi selvisi Elinba Turunen Oulusta. Elinalla oli tasapainoinen suoritus ja erittäin hyvät vaihdot. Toiseksi tuli Vantaan Siiri Pekkala hyvän juoksunsa ansiosta. Kolmanneksi kesän ensimmäistä kisaa tehnyt Julia Tuura.

P15 sarjassa Veikka Saren otti voiton helposti ja eroakin syntyi lähes kaksi minuuttia. Mikä tietää hyvää ensi viikon 17 sarjan EM kisoihin. Toiseksi kisassa rutisti hyvällä juoksuosuudella Olli Elo Jyväskylästä ja kolmas oli kisan nopeimman uinnin tehnyt Vantaan Johan Fredrikson.

Nuorten Cupin tulokset Teisko Triathlonin jälkeen