Triathlonin maajoukkueet kaudelle 2021-2022 on valittu.

31.10.2021


Top Team Finlandissa 

jatkavat Timi Malinen, Veikka Sarén ja Ville-Valtteri Salonen.
Uutena urheilijana tiimiin valittiin Julia Kekkonen, joka nosti itsensä kauden aikana uudelle tasolle ja kilpaili ahkerasti kansainvälisissä kisoissa.
 

Aikuisten maajoukkueessa  

jatkavat Liisa Lilja (para), Henrik Goesch, Heini Hartikainen, Tiina Pohjalainen, Juha-Matti Halonen ja Toni Pystö. Halonen ja Pystö eivät pystyneet kilpailemaan kaudella 2021, mutta heidät valittiin edellisvuoden näyttöjen perusteella. 

 

Nuorten maajoukkueeseen valittujen urheilijoiden lista (A- ja B- maajoukkueet) löytyy liiton sivuilta. Muutamalta kisamenestyksen puolesta maajoukkueeseen kuuluvalta urheilijalta on vielä alittamatta maajoukkuekriteereinä olevat testirajat, joten joukkuetta täydennetään vuodenvaihteeseen mennessä.

Nuorten maajoukkueesta ja talent-joukkueesta poimittiin tänä vuonna erikseen 17-vuotiaiden tehoryhmä, jolle tarjotaan erillistä leiritystä yhdessä Turun Valmennuskeskuksen ja Top Teamin urheilijoiden kanssa. Ryhmän tavoitteena on ensi kesän EYOF- kilpailut (Euroopan nuorten olympiafestivaalit), joissa triathlon on ensimmäistä kertaa mukana. Kisajoukkueeseen valitaan 2 tyttöä ja 2 poikaa, joiden syntymävuodet ovat 2005-2006. Pidemmällä tähtäimellä ryhmän tavoitteena on nostaa potentiaalisia nuoria triahlonisteja mukaan kansainvälisiin kisoihin aiempaa aikaisemmin, jotta heillä olisi hyvät edellytykset kilpailla kansainvälisellä tasolla siirtyessään pois juniorisarjoista. 

Ryhmään kuuluvat Elina Turunen, Viivi Säntti, Vilho Tikkanen, Kasper Borremans, Emilia Holmila, Rene Vuorio, Iina Vänttinen ja Aaro Imppola. 
 
Talent-joukkue valittiin jo ennen syksyn leiriä ja se löytyy liiton sivuilta