Haluatko yhdistää opiskelun ja huipulle tähtäävän triathlonharjoittelun?

2.2.2021


Turun Seudun Urheiluakatemia

Turun Seudun Urheiluakatemia on yksi kuudesta valtakunnallisesta urheiluakatemiasta. Triathlon on taas yksi Turun Seudun Urheiluakatemian (TSUA) painopistelajeista. Triathlonin lisäksi TSUA:n painopistelajeja ovat mm. ammunta, jääkiekko, karate ja suunnistus.

Miksi triathlon ja Turku?

Triathlonliitto on valinnut Turun huippu-urheilun päätoimintapaikakseen monestakin syystä. Turku on ensinnäkin kompakti paikka, jossa sekä harjoitteluolosuhteet että opiskelupaikat ovat kaikki lähietäisyydellä toisistaan. Tämä mahdollistaa tehokkaan päivärytmin, jossa aikaa ei kulu epäolennaisuuksiin. Toiseksi olosuhteet ovat Turussa urheiluakatemian urhelijoille ilmaisia ja monet asiantuntijapalvelut ovat akatemiaurheilijan tavoitettavissa helposti joko ilmaiseksi tai ainakin edullisesti. Näiden lisäksi Turussa on myös erittäin monipuolisesti korkeatasoisia opiskelupaikkoja.

Liiton henkilöresurssit puolsivat myös TSUA:n valintaa. Triathlonliiton Valmennuspäällikkö Mika Luoto toimii sekä opettajana Kerttulin Urheilulukiossa että akatemiavalmentajana TSUA:ssa. Tämä yhdistelmä mahdollistaa Turussa huipulle tähtääville triathlonisteille loistavat edellytykset päivittäis- kuin akatemiavalmennuksen yhdistämiseen.

Ohessa on Janne Salmen esitys Pajulahden Kestävyysseminaarista marraskuussa 2020, jossa case-esimerkinä on mm. Veikka Sarén. Veikka muutti Turkuun reilut kaksi vuotta sitten ja opiskelee tällä hetkellä Kerttulin urheilulukiossa.