Jussi Lotvonen päättää kisakauden Portugalissa

9.10.2020


Poikkeuksellisen kauden viimeinen paratriathlonkisa käydään Portugalissa

Paratriathlonkausi alkoi normaaliin tapaan maaliskuussa Australian Devonportissa, jonka jälkeen kausi on ollut tauolla koronan vuoksi. Nyt viikonloppuna kausi kuitenkin jatkuu yhden kisan verran Portugalissa Lissabonin juuressa Alhandrassa. Australissa suomalaisista viimalla oli PT4 luokan Jussi Lotvonen. Sama mies edustaa Suomea myös Portugalin kisassa.

Mahtava fiilis päästä viivalle

”Kausi on ollut yhtä aaltoliikettä maaliskuusta saakka. Pääosin olen saanut harjoiteltua hyvin, mutta on siellä ollut muutamia parin viikon pätkiä, joissa motivaatiota on saanut etsiä kissojen ja korien kanssa kisojen puuttuessa. Elokuussa lyötiin Montrealin ja Portugalin kisat kalenteriin kävi miten kävi ajatuksella. Sieltä saakka olen saanut harjoiteltua hyvin. Kisaan lähden luottavaisin mielin, mutta vielä enemmän olen innoissani kisasta”.

Kisa käydään valmentaja Panu Liedon mukaan ”erilaisissa olosuhteissa”. Uinti on joessa, jossa on sen verran reipas virtaus, että rannasta ei pääse ylös ilman apua. Pyöräreitti on normaaliin tapaan mäkinen kaupunkireitti ja juoksu yhtenä kierroksena rannassa.

Paratriathlonistit keräävät pisteitä Tokion Paralympialaisiin

Paratriathlon on paralympialaji, Suomen Liisa Liljalla on jo paikka käytännössä varma Tokioon, mutta Jussi taistelee lajin suurimmassa ja eniten kilpailussa PT4 luokassa paikasta Tokioon. Paratriathlonissa matkana on sprintti eli 750m uinti, 20km pyörä ja 5km juoksu.