Kisakausi jatkuu Vierumäellä kahdella SM-matkalla

19.8.2020

Timi Malinen
Timi Malinen
Juha-Matti Halonen
Juha-Matti Halonen
Tiina Pohjalainen
Tiina Pohjalainen
Heini Hartikainen
Heini Hartikainen

Vierumäellä jaossa on kahden matkan SM-mitaleita

Poikkeuksellisen kisakauden myötä myös tulevana viikonloppuna suomenmestaruuksia ratkotaan kahdella matkalla. Vierumäellä vuorossa ovat perusmatkan ja nuorten supersprintin SM-kisat. Nuorten sarjaan kuuluvat U19, U17 ja U15 sarjat. Jos Vantaalla Turun Urheiluliiton urheilijat ja joukkueet rohmusivat mitaleita, niin Vierumäellä TriathlonSuomen urheilijoilla on perusmatkalla mahdollisuus saavuttaa vieläkin täydellisempi pöydän tyhjennys.

TriathlonSuomelle kolmoisvoitto?

Timi Malinen lähtee perusmatkalle selvänä ennakkosuosikkina. Triathlonliiton Top Teamiin kuuluva Malinen oli viime lauantaina sprintin avoimen sarjan toinen ja mukana myös joukkueviestien yleisen sarjan voittajajoukkueessa. Seuraavista mitalisijoista taistelevat Malisen seuratoverit Juha-Matti Halonen ja Joona Tuikka. Halonen oli Vantaan sprintillä viides ja Malisen tavoin mukana TriathlonSuomen joukkueviestien voittajajoukkueessa. Turun Urheiluliiton Mikko Karppinen yllätti Vantaalla sijoittumalla avoimessa sarjassa neljänneksi, nähtäväksi jää pystyykö hän samaan suoritukseen pidemmällä matkalla tai jopa parantamaan sijoitustaan. Myös Nastola Triathlonin Toni Pystöllä on mahdollisuus pilata TriathlonSuomen mitalijuhlat, jos lauantaina loukkaantunut jalka sallii osallistumisen perusmatkan kisaan.

Vantaan mitalikolmikolle luvassa uusintajuhlat, ehkä

TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen voitti Vantaalla sprintin SM-kultaa ja oli Malisen sekä Halosen kanssa voittamassa myös joukkueviestien SM-kultaa. Pohjalainen lähteekin perusmatkan ennakkosuosikkina jahtaamaan kauden kolmatta SM-kultaansa. SKB Racingin Heini Hartikainen sijoittui Vantaalla toiseksi ja on myös Vierumäellä vahva suosikki hopeamitalistiksi. Vantaan kolmonen oli Triathlon Vantaan Julia Kekkonen ja myös hänelle ennustetaan mitalisaldon kasvua tulevana viikonloppuna, jos Turun Urheiluliiton Astrid Snällin selkä ei kestä kilpailua. Snäll joutui jättämään Vantaan kisan kesken edellisen viikon kaatumisen vuoksi. Jos Snällin selkävamma on parantunut, hän tulee varmasti haastamaan Vantaan mitalikolmikon.

Supersprint

Poikien osalta suurin mielenkiinto supersprintissä kohdistuu Top Teamin Veikka Sarénin ja Ville-Valtteri Salosen keskinäiseen mittelöön. Sarén oli Vantaalla yleisen sarjan kolmas voittaen myös oman sarjansa. Saloselle sattui Vantaalle omien sanojensa mukaan huono päivä, joten Vierumäellä hänellä on revanssin paikka. Salosen tämän viikon harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja näin ollen Vierumäellä on luvassa kova kilpailu sprintin herruudesta.

Tyttöjen kohdalla suurin mielenkiinto kohdistuu OTC:n Elina Turuseen, joka kisaa 15 vuotiaiden sarjassa. Turunen tulee todennäköisesti haastamaan Vantaan sprintin 19 vuotiaiden tyttöjen mitalikolmikon, mutta onnistuuko hän siinä, se nähdään lauantaina.