Valtioneuvoston uudet linjaukset ja niiden vaikutus triathloniin

6.5.2020

Valtioneuvoston uudet linjaukset

Valtioneuvosto teki maanantaina uusia linjauksia koronavirusepidemian suhteen. Uudet linjaukset toivat vastauksia moniin kysymyksiin, mutta herättivät samalla paljon kysymyksiä. Eri viranomaistahojen yhteistyönä haetaankin nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoitusten käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa.

Olympiakomitea tulee tekemään viranomaistahojen kanssa käymien neuvottelujen pohjalta urheilun ja liikunnan kentälle tulkintaohjeistuksen. Ohjeistuksen saaminen vie aikaa arviolta muutamia päiviä. Triathlonliitto odottaa tätä ohjeistusta ja tekee vasta sen jälkeen päätöksiä kesän tapahtumien suhteen. Liitto ja kisajärjestäjät tapaavat etänä toisensa 12.5.2020, jonka jälkeen tiedotamme lisää aiheesta.

Valtioneuvoston suosituksia 4.5.2020

Liikuntaa ja urheilua koskevien suositusten mukaan urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin, joista tarkemmat viranomaisohjeet annetaan erikseen.

Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Lisätietoa tulossa pian.

Olympiakomitean etusivulla on ajantasaisesti päivittyvä tiedote koronaviruksen vaikutuksista urheiluun. Tätä kannataa seurata, sillä triathlonliitto tekee päätöksensä tämän ohjeistuksen mukaisesti.