Suomen Cup 2019 saatiin päätökseen Vierumäellä

27.8.2019
Suomen Cup 2019

Suomen Cup 2019 saatiin päätökseen lauantaina Vierumäellä ja samalla ratkottiin myös vuoden viimeiset henkilökohtaiset SM-mestaruudet. Tänä vuonna Suomen Cupissa oli ensimmäisen kerran sarjoja myös age group urheilijoille. Toinen uudistus Suomen Cupissa tälle kesälle oli yhdistetyt ikäsarjat. Kummatkin uudistukset toimivat ja yhdistetyt ikäsarjat tekivät kisoista erittäin mielenkiintoisia, joten ensi kesänä jatketaan tämän kesän viitoittamalla polulla.

23&yleinen sarja

Suomen Cupin N23 & yleisen sarjan voitti Turun Urheiluliiton Astrid Snäll. Hopealle tässä sarjassa tuli Helsinki Triathlonin Erika Parviainen ja prossia nappasi niin ikään Helsinki Triathlonia edustava Maria Söderström. Miesten puolella M23&yleisen sarjan voitti Lane 4 Swimming Triathlon Clubin Timi Malinen. Nastola Triathlonin Toni Pystö nappasi tässä sarjassa hopeaa ja SKB Racing Teamin Tero Setola pronssia.

P17&19 sarja

Lauantaina ratkottiin myös 15 ja 17 vuotiaiden supersprintin Suomen mestaruudet. SM-Supersprintti oli myös näiden ikäluokkien osalta viimeinen osakilpailu Suomen Cupin osalta. 17 vuotiaiden poikien sarjassa tiedettiin etukäteen asetelman olevan herkullinen, sillä viimeinen osakilpailu ratkaisi samalla sekä Suomen mestaruuden ja cupin kokonaiskilpailun voiton. SM-voiton 17 vuotiaiden supersprintissä ja voiton cupissa P17&19 vuotiaiden sarjassa vei lopulta Someron Esan Veikka Sarén. Toiseksi sekä SM-kisassa että cupissa P17&19 sarjassa tuli Aqua Plus Triathlonin Ville-Valtteri Salonen. Kolmanneksi P17&19 cupissa tuli OTC:tä edustava Kalle Turunen.

T17&19 sarja

Tytöissä 17&19 sarjassa Triathlon Vantaan Julia Kekkonen oli varmistanut voiton jo ennen Vierumäkeä, eikä näin ollen kisannut omassa ikäluokassaan lauantaina. X-tri Lahden Elna Rikkinen voitti oman ikäluokkansa (U17) Suomen Mestaruuden ja varmisti näin ollen lauantaina myös cupin hopeasijansa. Kolmanneksi tässä ikäluokassa tuli triVaTeamin Erika Pulkkinen.

17-vuotiainen sarjassa SM-mitaleille ylsivät

Pojat

Veikka Saren, SM-kultaa

Ville-Valtteri Salonen, SM-hopeaa

Olli Elo (Stamina), SM-pronssia

Tytöt

Elna Rikkinen, SM-kultaa

Ida Kontkanen (TT226), SM-hopeaa

Saana Karttunen (KUTU Triathlon), SM-pronssia

15-vuotiainen sarjassa SM-mitaleille ylsivät

Pojat:

Akseli Pitkänen (Teisko Triathlon), SM-kultaa ja cupin kokonaiskilpailun voitto

Johannes Alarotu (Teisko Triathlon), SM-hopeaa

Hiski Kaila (Nastola Triathlon), SM-prossia ja cupin kokonaiskilpailussa toinen

Tytöt

Elina Turunen (OTC), SM-kultaa ja cupin kokonaiskilpailun voitto

Julia Vänttinen (Triathlon Vantaa), SM-hopeaa ja cupin kokonaiskilpailun toinen sija

Peppi Leppälä (Finntriathlon), SM-pronssia

VIERUMÄEN TULOKSET

SUOMEN CUPIN TULOKSET