SM-kisat jatkuvat tulevana viikonloppuna Joroisissa

17.7.2019

Turun Urheiluliittoa edustava Henrik Goesch on miesten kisan ennakkosuosikki
Turun Urheiluliittoa edustava Henrik Goesch on miesten kisan ennakkosuosikki
Triathlon Suomen Minna Pohjalainen lähtee naisten kisaan selvänä ennakkosuosikkina
Triathlon Suomen Minna Pohjalainen lähtee naisten kisaan selvänä ennakkosuosikkina

Joroisissa vuorossa on puolimatkan SM-kilpailut

Juuri kun viime viikonlopun Lohjan perusmatkan SM-kilpailusta on toivuttu, päästään tulevana viikonloppuna jännittämään Joroisen puolimatkan SM-kilpailua. Joroisissa juhlittiin viime vuonna 35-vuotista taivalta, eli nyt ollaan perinteiden ääressä.

Miesten yleisen sarjassa mielenkiinto keskittyy suomalaisten ja venäläisten keskinäiseen kilpailuun. Viime vuonna Joroisen kisan voitti Georgii Kaurov, joka on myös tänä vuonna mukana kisassa. Ennakkoveikkailussa tämän vuoden kisan voitosta kuitenkin taistelevat Turun Urheiluliiton Henrik Goesch ja Venäjän Andrey Bryukhankov. Henrik Goesch kilpaili viime viikonloppuna Tartossa Eliten ETU European Cupissa, jossa hän sijoittui hienosti kolmanneksi. Kesäkuussa Goesch nappasi kotimaassa jo sprintin SM-kultaa ja hän on myös Joroisissa SM-kilpailun osalta selkeä ennakkosuosikki. Hopeasta taistelevat viime viikonloppuna Lohjan perusmatkan kisasta pronssia saanut TriathlonSuomen Juha-Matti ”Jupu” Halonen, niin ikään TriathlonSuomea edustava Joona Tuikka, viime vuoden Joroisten nelonen Nastola Triathlonia edustava Toni Pystö sekä Koiviston Iskun Jarmo Rissanen. Myös Turun Urheiluliiton Ilkka Utriasella on mahdollisuus kärkisijoille, jos vain saa pyörän kulkemaan tarpeeksi kovaa.

Miesten yleisessä sarjassa nähdään myös ikäluokkien välistä kilpailua, kun M50-sarjassa kilpaileva Aqua Plus Triathlonia edustava ja jo aiemmin tänä vuonna Konalle paikan lunastanut Kai Söderdahl on viivalla nuorempien kanssa. Ennakkoveikkauksissa Söderdahlin mahdollisuudet kympin sakkiin ovat hyvät. Sijoituksena voi hyvinkin olla sijat 7-8.

Viime vuoden voittajan Minna Koistisen poissaolleessa naisten yleisen sarjan kisaan ennakkosuosikkeina lähtevät jo tänä vuonna SM-mitaleilla olleet TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen, Team Manyonen Anni Antikainen ja KUTU Triathlonin Heidi Hyvärinen. Tiina Pohjalainen voitti viime viikonloppuna Lohjan perusmatkan SM-kisan Anni Antikaisen tullessa kisassa hopealle. Heidi Hyvärinen ylsi taas hopealla Vantaan sprintin SM-kisassa kesäkuussa. Tiina Pohjalainen on kisan selkeä ykkössuosikki, onhan hän jo aiemmin  varmistanut paikkansa omassa ikäsarjassaan tämän vuoden Ironmanin maailmanmestaruuskisoihin Konalle. Seuraavista sijoista taistelevat Anni Antikainen ja Heidi Hyvärinen. Kolmikosta vain Anni Antikainen kilpaili Joroisilla viime vuonna ollen silloin toinen.