Turussa ratkotaan viikonloppuna sekä superspintin että puolimatkan Suomen mestaruudet

29.7.2022

Challenge Turku tarjoaa loistavat puitteet lauantain supersprint-kisoihin. Kisareittiä on muutettu tälle vuodelle niin, että se on sekä kilpailija- että yleisöystävällisempi kuin ennen. Tänä vuonna kaikkien lajien kisareitit kulkevat kisakeskuksen ympäristössä ja ovat teknisestikin sopivan haastavat.

Supersprintissä kisataan samassa lähdössä nuorten SM-mitaleista (19,17, ja 15-sarjoissa) ja kokonaiskisan palkinnoista.
Miesten puolella Maw Walther on kisan ennakkosuosikki. Maxilla on ollut tähän asti loistava kausi- hän on saavuttanut jo kultaa SM-pikamatkalla ja oli SM-perusmatkalla kolmas, miesten avoimessa sarjassa. Mukana kärkitaistelussa ovat varmasti myös sprintin hopeamitalisti Veikka Sarén, perusmatkan hopeamitalisti Ville-Valtteri Salonen ja juniorisarjalaiset Johan Fredriksson sekä Pyry Paloviita.

Naisten puolella Henriikka Parviainen on vahvimmin kiinni kokonaiskisan voitossa. Henriikka oli jo sprintillä SM-kolmonen. Ida Kontkanen, Elina Turunen ja Kaisa Keränen taistelevat varmasti seuraavista sijoituksista. Sekä Ida että Elina olivat jo tänä vuonna mukana nuorten arvokisoissa, U19 EM-kisoissa. Kaisa Keränen puolestaan osallistui viime viikonloppuna Baltian mestaruuskisoihin ollen siellä sarjassaan pronssilla.

Sunnuntaina Challege Turussa on vuorossa puolimatkan SM-kisa. Kisassa on myös mukana kovatasoisia ulkolaisia kisaajia. Kokonaiskisan voitosta taistelevat varmasti moninkertainen Suomen mestari Henrik Goesch ja Kreikan Panagiotis Bitados. Tämä nuori 18-vuotias kreikkalainen on maansa masatotriathlonin mestari ja oli kolmas Itävallan kovatasoisessa Challenge- kisassa aiemmin kesällä. Myös entinen ammattipyöräilijä, Australian Adam Hansen on varmasti ainakin pyöräosuudelle asti vahvasti mukana kärkitaistelussa. SM-mitaleista taistelevat myös Juha-Matti Halonen, Joona Tuikka, Tero Setoja ja Jarmo Rissanen.

Naisten kisassa on vain yksi mestarisuosikki, viime vuoden puolikkaan suomenmestari Tiina Pohjalainen. Viime vuonna Tiina ja Heini Hartikainen taittoivat matkaa rinta rinnan. Nähtäväksi jää, saako Tiina seuraa tämän kesän naisten kisojen ykkösestä Julia Kekkosesta. Julialle matka on ensimmäinen puolimatkan kisa, joten on mielenkiintoista nähdä, mikä on Julian vauhti tällä matkalla. Tiinan ja Julian lisäksi perusmatkan pronssimitalisti Minna Koistinen ja sprintin hopeamitalisti Minttu Hukka ovat suosikkeja podiumille.
Tuloslinkki:
https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=5391&ignoreuseragent=true