Turussa ratkotaan sekä supersprintin että puolimatkan SM-sijoitukset!

28.7.2023

Lauantaina taistellaan supersprintin mitaleista

Challenge Turku tarjoaa jälleen loistavat puitteet lauantain supersprint-kisoihin. Kisareitti on viime vuoden tapaan erittäin yleisö- ja kilpailijaystävällinen ja tarjoaa mahdollisuuden hyvään kisaan. Kaikkien lajien kisareitit kulkevat kisakeskuksen ympäristössä ja ovat teknisesti sopivan haastavat. Supersprintissä kisataan samassa lähdössä nuorten SM-mitaleista (23, 19,17, ja 15-sarjoissa) ja kokonaiskisan palkinnoista.

Tämän vuoden supersprint - kisassakin nähdään kansainvälistä väriä, kun Suomen ja Baltian maiden yhteinen nuorten maajoukkueleiri päättyy lauantain kilpailuun. Osa Baltian urheilijoista taistelee varmasti kilpailun kärkisijoista tuoden suomalaisille mukavaa lisähaastetta.

Turun supersprint- kisa on myös osa nuorten Suomen Cupia. Cup päättyy 13-vuotiaiden osalta Turkuun, vanhemmissa sarjoissa Cup jatkuu vielä Vierumäellä.

Miehet

Miesten puolella Veikka Sarén on kisan ennakkosuosikki. Sarénilla on ollut tähän asti loistava kausi- hän on saavuttanut jo kultaa SM-pikamatkalla ja hopeaa SM-perusmatkalla miesten avoimessa sarjassa- sekä muutaman hyvän sijoituksen Eurooppa Cupin kisoissa. Mukana kärkitaistelussa ovat varmasti myös sprintin pronssimitalisti Kim Harju, viime vuoden pikamatkan Suomen mestari Max Walther, sekä juuri EM-kisoista palannut nuori Rene Vuorio.

Naiset

Naisten puolella kuluvana vuonna Suomessa voittamaton Julia Kekkonen on vahvimmin kiinni kokonaiskisan voitossa. Kekkonen urakoi viikonloppuna ja kisaa myös Kalevan kisoissa ainakin ratakympin. Iida Reini, Ida Kontkanen, Elina Turunen, Alexandra Arenius ja Kaisa Keränen taistelevat varmasti seuraavista sijoituksista.  

Puolikkaan mitalistit selviää sunnuntaina 

Sunnuntaina Challenge Turussa on vuorossa puolimatkan SM-kisa. Suomen mestariksi kruunataan jälleen Turun oma poika Henrik Goesch, jollei mitään haaveria tapahdu. Goesch voitti äskettäin Joroisissa perusmatkan SM-kultaa ja verryttelee kotikisassaan ennen viikon kuluttua kisattavaa Tallinnan Ironman 70.3 EM-kisaa. Goeschiä haastamaan ja SM-mitaleista taistelemaan lähtee viime vuoden Suomen mestari Juha-Matti Halonen, mielettömässä pyöräkunnossa oleva viime vuoden hopeamitalisti Tero Setola, aikaisemmissa SM-kisoissa kärkisijoja havitellut Joona Tuikka sekä Lahden puolimatkan paras suomalainen Asla Suutari-Jääskö. 

 Naisten puolimatkalle saadaan uusi Suomen mestari, kun matkaa useamman vuoden hallinnut Tiina Pohjalainen ei ole viivalla. Pohjalainen valmistautuu Tallinnan EM-kisaan ja Lahden MM-kisaan. Naisten kisasta on vaikea nimetä yhtä ennakkosuosikkia. Viime vuoden hopeamitalisti Minna Koistinen on useiden e-pyöräily kilpailujen jälkeen varmasti kärkikahinoissa ainakin t2:lle asti. Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena kisaava Minttu Hukka hamuaa varmasti myös kultaa. Täydelle matkalle panostava Heini Hartikainen palaa kotimaan kisakentille kahden vuoden tauon jälkeen ja taistelee ainakin mitalisijoista. Naisten tasaiselta listalta löytyvät myös mm. Janina Saarnio, Maisa Tuliniemi sekä Aino Mäenpää.

Avoimen sarjan lähtöjen perään starttaa ikäsarjojen SM-kilpailu. Mukaan on ilmoittautunut lähes 500 kilpailijaan. Luvassa on jälleen jännittäviä otatuksia mitaleista. Näemmekö jälleen verisen kamppailun Mika Sompin ja Alex Stubbin välillä M55 sarjan herruudesta ja muita vastaavia taistoja. Se selviää sunnuntain aikana Turussa. 

 

          Heini Hartikainen palaa kotimaan kisakentille kahden vuoden tauon jälkeen ja taistelee ainakin mitalisijoista