Pikamatkan SM-kilpailut kisataan lauantaina Oittaalla

4.7.2024

Tänä kesänä ratkotaan triathlonin Suomen mestaruudet ennätyksellisen monella matkalla. Ja kuin oppikirjasta, kilpailumatkat pitenevät kisasta toiseen. Kesäkuussa kilpailtiin aikuisten sarjoissa uutena matkana supersprintin SM-mitaleista. Heinäkuussa on luvassa kunnon SM-kisaputki, kun ensin 6.7. kilpaillaan pikamatkojen mestaruuksista Oittaalla, viikon päästä on luvassa perusmatkojen SM-kisat Joroisilla ja vielä kuun lopussa taistellaan puolimatkan paremmuudesta Turussa.
SM-kauden kruunaa täysmatkan SM-kisat Tallinnassa elokuun lopulla.

Avoimen sarjan SM-mitaleista taistelevat varmaan kiivaimmin lähes samat urheilijat, jotka olivat vahvoilla jo Vantaan supersprintissä. Yllätyksille on kuitenkin tilaa, eivätkä osallistujalistatkaan ole ihan identtiset.

Naisten sarjassa käydään toivottavasti taas jännittävä kilpailu mitaleista. Jopa voittajaa on vaikea veikata ennakkoon, sillä supersprintin tuore Suomen mestari Iida Reini, viime vuoden pikamatkan Suomen mestari Julia Kekkonen ja duathlonissa ylivoimaisen Suomen mestaruuden voittanut Helena Knaapi ovat kaikki vahvoja voittajakandidaatteja. Samalla he ratkovat luultavasti muidenkin mitalien kohtalot keskenään. Taistelematta mitaleista ei varmasti kuitenkaan luovu myöskään supersprintin pronssimitalisti Kaisa Keränen ja muut nuoret haastajat.

Miesten puolella Veikka Saren on ehdoton ennakkosuosikki. Hän on paitsi voittanut kauden aiemmat SM-kisat, tehnyt loistavia suorituksia myös kansainvälisissä kisoissa alkukauden aikana.
Hänen lisäkseen SM-mitaleista kilpailevat varmasti vahvimmin Jere Helminen, Max Walther, Teppo Malinen ja Rene Vuorio. Miehissä taso on kuitenkin melko laaja ja hyvän päivän sattuessa mitaleille voi venyä myös joku yllättäjä, kuten esimerkiksi Pyry Paloviita, Alex Sundstedt, Kim Harju tai Juha-Matti Halonen. Kisoissa ei tällä kertaa nähdä paljon ulkomaalaisia, mutta Viron Risto Holtsmeier voi olla mukana kärkikahinoissa ainakin juoksuosuudelle asti.

Tästä kisasta saadaan hyvät askelmerkit kauden seuraaviin koitoksiin- luultavasti asetelmat ja sijoitukset tulevat hiukan muuttumaan, kun matkat pitenevät.