Oittaalla ratkotaan lauantaina perusmatkan SM-mitalit!

13.7.2022

Uusittu kisareitti

Espoossa kilpaillaan lauantaina perusmatkan eli olympiamatkan Suomen mestaruuksista. Mukana ovat lähes kaikki Suomen parhaat triathlonistit, joten kisapäivästä tulee varmasti jännittävä. Kilpailureitistä on saatu rakennettua vielä hieman aiempaa haastavampi. Pyöräreitti mäkineen ja käännöksineen ei päästä ketään helpolla ja kun juuri asfaltoidulla juoksureitilläkin on tarjolla aiempaa enemmän korkeuseroa, jokainen kilpailija joutuu varmasti pistämään itsensä tiukoille kisan aikana.

Nuoruus vai kokemus?

Miesten puolella Henrik Goesch on selvä ennakkosuosikki ja tulee varmasti ottamaan kisan voiton, ellei ihmeitä tapahdu. Muista mitaleista käydään kuitenkin todella tiukka kisa. Pikamatkan Suomen mestari Max Walther ja hopeamitalisti Veikka Sarén ovat varmasti mitalitaistelussa mukana, vaikka kisaavatkin ensimmäistä olympiamatkan kisaansa. Myös nousukuntoinen Ville-Valtteri Salonen on mitalikandidaatti. Kotikisassaan vahvoja ovat varmasti myös Joona Tuikka ja Juha-Matti Halonen. Myös Mikko Karppinen ja Otto Loukkalahti voivat vahvalla juoksullaan osallistua mitalitaisteluun.

Julia, Minna vai Tiina?

Naisten mitalit jaetaan luultavasti TriathlonSuomen naisten kesken. Viime vuonna Tiina Pohjalainen onnistui juoksun lopussa karistamaan toiseksi sijoittuneen Julia Kekkosen kyydistään ja otti mestaruuden. Samat naiset ovat tänäkin vuonna suurimmat ennakkosuosikit. Vaikka Tiina lunastikin kesäkuussa hienosti paikan puolimatkan MM-kisaan, ovat Julian näytöt alkukauden aikana olleet vahvemmat ja häntä voidaan pitää hienoisena ennakkosuosikkina. Saman seuran Minttu Hukka ja Minna Koistinen taistelevat myös tiukasti naisten mitaleista. Aino Kuljukka voi ehkä vahvimmin haastaa TriathlonSuomen naiset taistelussa avoimen sarjan SM-mitaleista. Avoimen sarjan lisäksi Oittaalla ratkotaan myös U19- ja U23-sarjojen sekä ikäsarjojen SM-mitalit.