Kutsu keskustelutilaisuuteen aiheena lisenssit

14.11.2023

Triathlonliiton hallitus esittää muutoksia lisenssikäytäntöihin tavoitteenaan tehdä maksurakenteesta entistä tasapuolisempi ja läpinäkyvämpi urheilijoiden ja seurojen välillä.
 
Ehdotus 1: Käytössä olisi periaate, että "Jos kilpailet, tarvitset kilpailulisenssin". Tämä yksinkertaistaisi lisenssijärjestelmää, poistamalla tarpeen miettiä kisakohtaisesti lisenssien kattavuutta. "Kokeile Triathlonia" -lähdöt jäisivät mallin ulkopuolelle, helpottaen uusien harrastajien osallistumista kilpailuihin.
 
Ehdotus 2: Käyttöön otettaisiin 10 €:n harrastajalisenssi, tarkoitettu seurojen jäsenille, joilla ei ole kilpailulisenssiä. Tämä tasapuolistaisi triathlonin kehitystoiminnan rahoitusta ja täyttäisi Opetus- ja kulttuuriministeriön raportointivaatimukset. Harrastajalisenssi on välttämätön, jotta triathlon saa tarvittavat tuet.
 
Ehdotus 3: Vuodesta 2025 alkaen seurojen äänimäärät perustuisivat lisensseihin. Tämä olisi reilumpi tapa määrittää äänimäärä, kun kaikki harrastajat olisivat lisenssien piirissä.
 
Näillä toimenpiteillä pyritään säilyttämään triathlonin lisenssien hinnat alhaisina ja varmistamaan tasainen tuki lajille yhteisönä.
 
Keskustelua aiheesta käydään Zoomissa keskiviikkona klo 18:00 (linkki: https://us02web.zoom.us/j/3077738018?pwd=MUNtTkZqMHNCSy9TRFFTL0pkSmJjQT09), ja päätökset aiotaan tehdä lauantain syyskokouksessa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!