Kotimainen kisakausi käynnistyy lauantaina Tikkakoskella

4.5.2023

Ennätysmäärä osallistujia

SM-Duathlon avaa lauantaina kotimaisen kisakauden. SM-Duathlon järjestetään nyt jo viidettä kertaa Tikkakoskella ja sen järjestää Stamina Triathlon Club ry. Kilpailuun on ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia, lähtölistoilla on yli 180 nimeä.

Naisten avoin sarja

Naisten avoimen sarjan ennakkosuosikkina matkaan lähtee Julia Kekkonen. Juuri Jenkeistä kotimaahan palannut Kekkonen sijoittui U23 EM-duathlonissa keväällä neljänneksi. Kekkosta haastamaan ja muista mitaleista taistelemaan vahvimmin lähtee Ida Kontkanen, Aino Kuljukka, Maisa Tuliniemi ja Janina Saarnio. Viime vuoden mestari Minttu Hukka ei ole valitettavasti puolustamassa mestaruuttaan, sillä hänellä on viikonloppuna edessään uransa ensimmäinen pro-sarjan startti Ironman 70.3- sarjan kisassa Marbellassa. Vielä juniorisarjoissa kilpailevat Emilia Holmila ja Kaisa Keränen antavat varmasti myös kovan haasteen aikuisille.

Miesten avoin sarja

SM-Duathlonin miesten avoimen sarjan suosikkina voidaan pitää Veikka Sarénia. Sarén kellotti viikko sitten Turussa uuden ennätyksensä maantiejuoksun kympillä aikaan 30:40. Ennakkoon vahvinten Sarénin haastavat Jarmo Rissanen, Jarno Piik, Mikko Karppinen sekä Timi Malinen. Malinen tekee paluun kilpakentille vaikean ja rikkonaisen viime kauden jälkeen. Haastajiksi voidaan nostaa Jere Helminen ja Tero Setola. Setolan vauhti riittää varmasti ainakin pyöräosuudella. Setola sijoittui hienosti kuudenneksi maantiepyöräilykauden avauksessa Porissa.

Suomen Cup

Tikkakosken Duathlon starttaa myös nuorten Suomen Cup - sarjan. Cupissa on yhteensä kahdeksan osakilpailua ja ikäsarjoja löytyy 9–19-vuotiaille. Mukana Suomen Cupissa on tänä vuonna myös seurasarja. Seurasarjassa jokainen osallistuja kerää pisteitä edustamalleen seuralle. Voittajaseuralle on luvassa Pauli Kiurun Malja- niminen kiertopalkinto ja 1000 euron palkinto seuran lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen.

Lisätietoa nuorten Suomen Cupista:

https://www.triathlon.fi/tapahtumat2/suomen-cup/

Kotimaan kärjet kilpailevat muualla

Kevään päällekkäisyydet näkyvät osallistujalistoissa. Minttu Hukan lisäksi myös Henrik Goesch kilpailee viikonloppuna Marbellan puolimatkan kilpailussa. Naisista puuttuvat lisäksi Tiina Pohjalainen ja Heini Hartikainen, jotka valmistautuvat kevään ulkomaisiin kauden avaus kilpailuihinsa.

Lähtölistat ja tulokset:

https://my.raceresult.com/229687/participants