Jäsenmaksut pysyvät ennallaan ja Tatu Koistinen jatkaa liiton puheenjohtajana!

7.11.2022

Triathlonliiton syyskokous pidettiin lauantaina 5.11.2022 Zoomin välityksellä. Syyskokouksessa oli edustettuna 17 seuraa. Vajaa kaksi tuntia kestänyt kokous teki päätöksiä ja keskusteli erittäin vilkkaasti varsinkin sääntöuudistuksista. 

Päätöksiä

Toimintasuunnitelma ja talousarvio

Syyskokous hyväksyi sekä toimintasuunnitelman että talousarvion vuodelle 2023.

Jäsenmaksut

2023 jäsenmaksut ovat alle 10 hengen seuroille 120 €, alle 30 hengen seuroille 250 €, alle 60 hengen seuroille 400 €, alle 150 hengen seuroille 600 € ja yli 150 hengen seuroille 800 €. Liittymismaksua ei peritä ja kannatusjäsenmaksu on 25 €.

Liittohallitus

Liiton puheenjohtajaksi vuosiksi 2023–2024 valittiin Tatu Koistinen.

Liiton hallituksen kokoa pienennettiin yhdellä, joten liittohallitukseen valittiin kolme jäsentä.

Liittohallituksen jäseniksi vuosiksi 2023–2024 valittiin Petri Hyvärinen, Pirjo Tenhu ja Karoliina Welin. Liittohallituksessa jatkavat viime vuonna valitut jäsenet Kari Heinonen, Mika Luoto ja Juha Välimäki.

Kurinpitovaliokunta

Kurinpitolautakunnan kokoonpano säilyy ennallaan, Mika Taberman, Perttu Mukkala, Matti Hurula ja Heikki Jaatinen jatkavat lautakunnan jäseninä.

Sääntömuutokset

Säätömuutos liiton virallisista nimistä sekä ruotsiksi että englanniksi hyväksyttiin. Tulevaisuudessa liitto käyttää kummallakin kielellä nimeä Triathlon Finland.

Syyskokous hyväksyi sääntöuudistuksen sukupuolten välisestä tasa-arvosta. Sääntöuudistuksen myötä hallituksen jäsenistä vähintään 33 % tulee olla naisia ja miehiä.

Syyskokous ei hyväksynyt sääntöuudistusta äänimäärien muuttamisesta

Sääntömuutoksiin tarvitaan ¾ kannatus. Äänimääräuudistusta kannatti 12 seuraa ja sitä vastusti kolme seuraa. Koska kolmella muutosta vastustaneella seuralla oli hallussaan 37 % äänimäärästä, ei muutosesitys mennyt läpi.

Muut asiat

Stamina Triathlon Club oli ehdottanut syyskokoukselle mallia, jossa mm. liiton valmennusohjelmat ja nimet määritellään uudella tapaa. Mika Luoto esitteli asiaa ja kertoi, miten työryhmän ehdotukset jalkautetaan vuoden 2023 aikana liiton toimintaan.