Huikeaa menestystä nuorille Liettuan Eurooppa-Cupista!

24.5.2022

Vaikka triathlonkausi on vasta alkamassa Suomessa, on se Euroopassa jo hyvässä vauhdissa.

Suomen nuorten maajoukkue kävi hakemassa tärkeää kansainvälistä kokemusta Liettuan nuorten Eurooppa-cupista 10 urheilijan voimin. Menestystä myös tuli sekä henkilökohtaisissa kisoissa että viestissä. Kisat käytiin monien kv-kisojen tapaan supersprint-matkoilla, mikä mahdollisti sen, että nuorimmat urheilijamme olivat vasta 15-vuotiaita. Aikainen totuttelu kv-kisoihin takaa sen, että aikuissarjoihin siirryttäessä urheilijalla on hallussaan rutiinit, jotka mahdollistavat kisoissa pärjäämisen.

Panevezysin kisapäivän aloittivat nuoret naiset. Parhaiten suomalaisista menestyi Elina Turunen, joka sijoittui seitsemänneksi. Ida Kontkanenkin pärjäsi hienosti, sijoittuen 11.ksi. Emilia Holmila ja Iina Vänttinen kilpailivat ensimmäistä kertaa tämän tason kisoissa ja suoriutuivat urakastaan kunnialla ja saivat arvokasta kokemusta.

Juniorimiesten kisassa Suomella oli kuusi osallistujaa, joista Max Walther sijoittui loistavasti viidenneksi. Pyry Paloviita veti myös hyvän kisan tullen 11:ksi

Myös tässä kisassa ensikertalaiset Rene Vuorio, Aaro Imppola ja Vilho Tikkanen pääsivät maaliin ja saivat hyvää kokemusta.

Henkilökohtaisten kisojen jälkeen kisattiin vielä sekaviestit, joissa Suomella oli 2 joukkuetta. Näin ollen kaikki suomalaiset saivat kaksi kansainvälistä starttia. Suomen ykkösjoukkue oli koko kilpailun ajan hyvin mukana kärkitaistelussa. Aloittaja Pyry Paloviita taisteli itsensä vaihtoon toisena. Elina Turunen toisella osuudella säilytti toisen sijan ja petasi hyvät asemat Max Waltherille. Max ohitti kärjessä siihen asti olleen Latvian joukkueen uinti-pyörä- vaihdossa ja jätti tämän saman tien. Osuuden lopussa eroa Suomen hyväksi oli jo reilusti. Niinpä Suomen ankkuri Ida Kontkanen sai vetää oman tasaisen suorituksen ja varmistaa sillä Suomen voiton.
Vanhimmat 5 suomalaisnuorta jatkavat ensi viikonloppuna kilpailemista supersprintin EM-kisoissa kisaten sielläkin sekä henkilökohtaiset kisat että viestin. Vaikka taso EM-kisoissa tulee olemaan huomattavasti kovempi kuin Liettuassa, on kaikilla Suomen edustajilla hyvät mahdollisuudet finaaleihin ja hyvää sijoitukseen viestissäkin.