Goesch huippuajalla kolmanneksi Italian Ironman-kisassa

18.9.2023

Henrik Goesch oli jälleen huippuvireessä Italian Cerviassa Emilia Romagna Ironman- kilpailussa. Henkka taisteli koko päivän kovatasoisen kisan voitosta. Lopputuloksena oli huikea kolmas sija omalla ja Suomen ennätys ajalla 7.45.08. Vanha ennätys parani yli seitsemällä minuutilla.

Henkka oli tosi tyytyväinen suoritukseensa, vaikka mieluummin hän olisi voittanut kisan huonolla ajalla kuin tullut kolmanneksi ennätystuloksella. Henkan juoksuosuus 2h36min oli kuitenkin todella vahva helteisessä kelissä ja vain kisan toiseksi sijoittunut David McNamee, joka on ollut pariin kertaan Havaijillakin top3:ssa, oli Henkkaa vähän nopeampi. ”Kerrankin ehjä maraton” totesi Henkka vaatimattomasti hirmu juoksustaan.
Hiukan Henkalle jäi kisasta tosiaan hampaankoloon, kun vain voittajalle oli tarjolla miesten ammattilaissarjassa paikka ensi vuoden Havaijin kisaan. Nyt kisapaikan lunastaminen sinne siirtyy  seuraaviin kisoihin, eli luultavasti ensi vuoden puolelle.
kuvat: Juha Hämäläinen, @liikkuvat_sports_photographs