Ensimmäinen Ruukki Triathlon – Antoisa ja opettavainen kokemus

19.6.2024

Ensimmäinen Ruukki Triathlon – Antoisa ja opettavainen kokemus

Historian ensimmäinen Ruukki Triathlon oli monella tapaa ensimmäinen laatuaan: Kilpailun suunnittelusta ja toteutuksesta vastannut kisatiimi oli kyllä osallistunut moneen kisaan, muttei koskaan järjestänyt sellaista. Kilpailu sai ensimmäisenä Triathlonliiton Ympäristövastuullinen kilpailu-sertifikaatin ja monelle osallistujalle tämä oli ensimmäinen triathlon-kilpailu.

Kisatiimillä oli viime syksynä selkeä visio tulevan tapahtuman tunnelmasta sekä yhteisöllisen ilon rakentamisesta ja onnistuimme muotoilemaan tämän vision käytäntöön. Halusimme tehdä kisan, johon itsekin haluaisimme osallistua. Upea historiallinen miljöö, kaunis jokiluonto sekä aktiivinen kyläyhteisö toivat ainutlaatuisen leiman tapahtumalle.  Kutsuimme Kellokosken asukkaita reitin varrelle mm. Facebook- ryhmissä sekä asukastiedotteissa ja kuulimme jälkeenpäin kilpailijoilta, että kannustus oli ollut todella runsasta.

Teimme alusta asti hankintojen suhteen kestäviä valintoja. Panostimme iloisen sekä kannustavan tunnelman luomiseen ja kilpailijoiden huomioimiseen mm. aterialla kisakylässä. Kierrätimme kaikki mahdolliset materiaalit ja ostimme vain välttämättömät asiat uutena. Keskustellessamme mitaleista ja paidoista, pohdimme kriittisesti, ovatko ne itsellemme onnistuneen kisan mittareita? Totesimme, että syvemmän muistijäljen jättävät aivan muut asiat, kuin kisasta saadut tavarat.

Suomen Triathlonliiton tuki oli valtavan arvokasta – ilman liiton apua emme olisi onnistuneet näin hyvin. Yhteistyö toi meille kokemusta ja turvallisuusasioiden huomiointia korkealla tasolla. Tuomari Jaakko Mattila perehtyi huolellisesti alueeseen, pelastusoheisiin ja kisainfon sisältöön. Kisapäivänä Jaakko ohjasi meitä tarkalla silmällään ja hänen ansiostaan emme panikoineet, kun ukkosrintama näytti tulevan päälle. Pysyttiin suunnitelmassa ja lopulta myös tummat pilvet väistivät meidät.

Opimme valtavasti ja keräsimme palautetta sekä talkoolaisilta että kilpailijoilta. Kilpailijoiden antama NPS (Net Promoter Score) oli huikea 93! Eniten kiitosta sai tunnelma ja tapahtuman organisointi. Juoksureitti sai runsaasti kiittävää kommenttia, mutta osa osallistujista koki sen liian mutkikkaaksi. Lisäksi kuumana päivänä juomapisteitä olisi kaivattu enemmän ja kisan jälkeiseen ruokailuun syntyi ajoittain jonoa.

Päivän sykähdyttävin hetki koettiin jo seitsemältä aamulla, kun seurakaverit, siskot, puolisot, lapset, ystävät ja kylänmiehet saapuivat kisapaikalle iloisina kysymään: "Miten voidaan jeesata?" Yksikään talkoisiin ilmoittautunut ei jäänyt pois, ja jokainen teki koko päivän duunia hymy huulillaan. Tämä henki oli kisan onnistumisen kulmakivi.

Kilpailijoiden kiittävät kommentit tapahtuman päätteeksi lämmittivät mieltä ja tunsimme onnistuneemme. Parhaiten mieleen jäi yksi palaute: ”Tuntui että kisa oli järjestetty suurella sydämellä.” ja tunteeseen voi koko kisatiimi yhtyä.  

Ensimmäinen Ruukki Triathlon on antanut meille valtavasti oppia ja innostusta. Kiitos kaikille osallistujille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja Suomen Triathlonliitolle – teimme yhdessä päivästä ikimuistoisen.

Järvenpään Pyöräilijöiden Ruukki Triathlon kisatiimi: 
Reetta Tuomala, Mirja Puhakka, Meri Långström, Marko Heino, Jape Virtanen, Tarik Nasretdin, Reijo Roininen, Anu Roininen, Anne Koskela