Ennakkosuosikit pitivät pintansa Oittaalla!

19.7.2022

Oittaalla ratkottiin perusmatkan SM-mitalit

Oittaalla ratkottiin lauantaina perusmatkan SM-mitalit. Sekä kisareittiin että maaliintulon paikkaan oli tehty muutoksia ja niiden ansiosta kisa oli sekä katsojaystävällisempi että muutoinkin toimivampi. Vaikka sää oli aika-ajoin sateinen, kisa oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Mitalikolmikoissa ei yllätyksiä

Henrik Goesch oli miesten kisan ennakkosuosikki ja hän vei voiton lähes minuutin erolla toiseksi tulleeseen Ville-Valtteri Saloseen. Miesten kisassa kuuden hengen porukka lähti pyöräilemään yhtä aikaa, mutta porukka harveni neljään jo ensimmäisissä mäissä. Joona Tuikka veti tätä neljän miehen porukkaa koko pyörämatkan. Kisa ratkesi näin vasta juoksuosuudella, jossa Henrik Goesch piti muita kovempaa vauhtia. Ville -Valtteri otti siis hopeaa ja kisan kolmanneksi tuli Max Walther, joka on nostanut vuodessa huimasti tasoaan. Joona Tuikan sijoitus oli lopulta neljäs.

Julia Kekkonen voitti naisten kisan ylivoimaisesti. Hän johti kisaa alusta loppuun saakka ja voitti toiseksi tulleen Tiina Pohjalaisen yli kolmella minuutilla. TriathlonSuomen kolmoisvoiton takuunaisena oli prossia saanut Minna Koistinen, jolle kisa oli ensimmäinen perusmatkan SM-kisa. Julia sai myös viikonloppuna iloisia uutisia, sillä hän pääsi Münchenin EM-kisojen eliten starttilistalle. Naisten kisapäivä Münchenissä on perjantai 12.8.

TULOKSET