Karoliina Welin

Karoliina Welin, TDT Triathlon Club Ry

Olen 30- vuotias triathlonisti ja seuratoimija Varkaudesta, Itä-Suomesta. Toimin tällä hetkellä seuran puheenjohtajana TDT Triathlon Clubissa, olen myös yksi seuran perustajajäsenistä. Oma urheiluhistoriani on kulkenut pesäpallon kautta kestävyysurheilun ja triathlonin pariin. Pesäpallo- ja urheiluoppeja hain Sotkamon Urheilulukiosta ja opiskelin lukion jälkeen myös urheiluhierojaksi. Olen myös työskennellyt monipuolisissa liikunta-alan tehtävissä noin 10 vuotta eri kuntokeskuksissa. Tällä hetkellä työskentelen taloushallinnon ja yhtiön hallinnollisten asioiden parissa perheyhtiössämme. Oma triathlonharrastukseni ollut hieman on/off asennossa viimeiset vuodet, kun perheemme on kasvanut kahdella lapsella. Mutta intensiivistä seuratyötä on ollut tarjolla myös niille vuosille, kun itse olen ollut sivussa. Olen intohimoinen urheilun seuraaja ja analysoija. Olen erityisen kiinnostunut valmennuksen, testauksen ja psyykkisen puolen kehittämisestä urheilussa.

Seuramme TDT Triathlon Clubin toimintaperiaatteena on nostaa triathlonin tasoa Itä-Suomen alueella. Varkaus on vain kivenheiton päässä Joroisista, missä on pitkät perinteet suomalaiselle triathlonille. Olemme saaneet paljon uusia harrastajia lajin pariin ja kolmen toimintavuotemme aikana olemme merkittävästi saaneet nostettua paikallisen triathlonistien tasoa systemaattisella ja laadukkaalla valmennustyöllä. Vuoden 2022 aikana olemme käynnistäneet myös lasten ja nuorten toimintaa, joka on tärkein tukijalka tulevaisuuden huippu-urheilulle lajista riippumatta.

Triathlonliiton hallitukseen haluaisin tuoda ripauksen savolaisuutta. Haluaisin omalta osaltani olla kehittämässä Suomen triathlonia kaikenikäisille niin kuntoilijoille kuin kilpaurheilijoille.