Erikoiset EM-kisat, Veikka Sarén 23. sijalle

2.9.2018

Aquathlon-joukkue
Aquathlon-joukkue
kaikki kisaajat yhteiskuvassa
kaikki kisaajat yhteiskuvassa


Loutrakissa nähtiin eilen erikoiset EM-kilpailut, kun pyöräilyrettiä muutettiin kesken kisojen useampaan kertaan. Syynä muutoksiin oli turvallisuus, kun paikallispoliisi ei pystynyt pitämään ajoratoja tyhjinä autoista. Tämä sekoitti koko kilpailun, mutta lopputulos oli varmasti
parempi kaikille.

A-finaalissa kisannut Veikka Saren jäi uinnissa sen verran, ettei ehtinyt 21 hengen pääryhmään, ja kisa oli käytännössä siinä. Uinnin taso on kansainvälisissä kisoissa nykypäivänä niin kova, että pääjoukkoon ehtiäkseen pitää 400metriä pystyä uimaan reilusti alle 4.30:nen jopa 17-vuotiaiden sarjassa.

Pyörällä pääjoukko piti sellaista vauhtia, että ero juoksu osuudelle lähdettäessä oli toivoton, vaikka Veikka kovaa juokseekin. Maaliin Veikka tuli laskujemme mukaan sijalla 23, joka on kaikkien aikojen paras suomalais sijoitus supersprintin EM-kisoissa. Tuloksia kisasta ei ole vieläkään julkaistu.

Kalle Turunen oli mukana B-finaalissa ja tuloksena oli lähes identtinen kilpailu kuin Veikalla. Uinnissa Kalle tuli rantaan viimeisten joukossa, mutta pääsi kuitenkin hyvällä vaihdolla mukaan noin 25 hengen ryhmään. Valitettavasti Kallen kohtalona oli kaatua heti ensimmäisissä mutkissa
ja tämän seurauksena koko muu porukka karkasi toivottoman pitkälle. Tosin ruotsin pojan Kalle ohitti vielä juoksuosuudella. Lopullinen sijoitus erässä noin 25 ja kokonaiskisassa 55.

Sunnuntaina kisassa piti olla mix viestit, mutta ne on peruttu pyöräreitin vuoksi ja tilalla on fun-run meiningillä kisattava aquathlon viesti. Suomella on joukkue myös viestissä, kun saamme Espanjan joukkueelta toisen tytön joukkueeseen mukaan.

Kisat osoittivat missä Suomalaisnuorilla on eniten kehitettävää - uinnissa ja tiukkojen
pyöräreittien ajamisessa. Puhdasta uintivauhtia pitää saada lisää lähivuosina, mielellään jo tulevana talvena. Pyöräreiteillä tiukat mutkat ovat kansainväilisissä kisoissa normaalia ja niissä pitää pystyä ajamaan todella kovaa, pystyssä pysyen. Suoranopeuksissa pysymme kyllä mukana. Lisäksi kisakokemusta on hyvä saada lisää ja siksi kansainvälisissä kisoissa pitää alkaa käydä jo nuorena aiempaa enemmän. Näissä, kun parannamme, niin tulokset ovat entistä parempia.

Ensi juhannuksena Kitzbuhelissä pidettävissä seuraavissa 17-vuotiaiden EM-kisoissa olemme varmasti taas paremmilla sijoilla lopputuloksissa. Siellä edustuskelpoisia ovat 02-04 ikäluokat.