Helsinki City Triathlonissa kisattiin historian ensimmäiset sekaviestitriathlonin SM-kisat ja saatettiin 11- ja 13- vuotiaiden Nuorten Suomen Cup- kausi päätökseen.

20.8.2018Stadikalla hieno triathlonkarnevaali koko päivän!

Helsinki City Triathlon keräsi jälleen satamäärin lapsia ja aikuisia triathlonin pariin Helsingin Uimastadionin altaaseen ja lähiympäristöön.

Tänä vuonna paikalla oli aiempaakin enemmän huippukuntoisia aikuistriathlonisteja, koska Helsinki isännöi historian ensimmäisiä sekaviestitriathlonin SM-kisoja. Laji kisataan ensimmäistä kertaa Tokion olympialaisissa, tosin hiukan eri muodossa kuin nyt Helsingissä.
Virallisessa arvokisalajissa kaksi naista ja kaksi miestä vetävät kukin Supersprint- matkan triathlonin yksi toisensa perään. SM-kisassa osuuksia oli vain kolme, joista ainakin toisen osuuden urheilijan piti olla nainen.

Heti ensimmäinen kisa veti paikalle tasokkaan joukon Suomen kärkipään triathleetteja. Aikuisten sarjan voiton vei tiukan taistelun jälkeen Triathlon Vantaa joukkueella Arttu Hirsi, Julia Kekkonen ja Joel Af Hällström. Toiselle sijalle kisassa nousi tuore triathlonseura TinySpeed Triathlon joukkueella Lauri Marekwia, Erika Parviainen, kim Harju. Pronssille yleisen sarjan kisassa ylsi TriathlonSuomen 1. joukkue, jossa kisasivat Juuso Manninen, Aino Luoma ja Joona Tuikka.

Nuorten sarjan Suomen mestaruus meni ylivoimaisen esityksen jälkeen Turun Urheiluliiton nuorille, Elias Kuusisto, Astrid Snäll ja Viljami Valli. Triathlon Vantaa nappasi kisassa hopeaa ennen Nokialaisen Triathlonteam226:n triathleetteja.

Nuorten Suomen Cup jatkui myös kaikkien sarjojen osalta Helsingissä ja monet urheilijat urakoivat päivän aikana parikin kisaa. Sekä 11- että 13- vuotiaiden Nuorten Suomen Cup päättyi tänä vuonna Helsingissä. Ilmeistä ja kommenteista päätellen lapsia ja nuoria ei tarvinne ensi vuonnakaan houkutella mukaan triathlonkisoihin- ja voi olla että tänäkin vuonna pitää hiukan kisailla…

11- ja 13- sarjojen lopputulokset

ja

Tilanne Nuorten Suomen Cupissa Helsingin jälkeen