Suomen Triathlonliiton lisenssijärjestelmä

16.3.2018

Suomen Triathlonliton lisenssijärjestelmä

Suomen Triathlonliitto kuuluu Kansainvälisen Triathlonliiton (International Triathlon Union, ITU) alaisuuteen ja kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa. Tästä syystä kaikkien ITU:n jäsenmaiden liittojen alaisten kilpailujen osanottajien tulee olla rekisteröity eli omistaa lisenssi.

Kotimainen kilpailutoiminta

Suomen Triathlonliiton alaisissa kotimaisissa kilpailuissa et tarvitse erillistä lisenssiä.

Voit ilmoittautua ja osallistua SM-kilpailuihin kansalaisuudesta tai edustamastasi seurasta riippumatta, mutta viralliseen SM-tulosluetteloon merkataan vain urheilijat, jotka edustavat Suomen Triathlonliiton alaista rekisteröitynyttä jäsenseuraa ja henkilön tiedot löytyvät Suomisport järjestelmästä.

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Osallistuaksesi kansainväliseen kilpailuun (ITU:n, ETU:n arvokilpailut, Ironman, Challenge, jne.), sinulla tulee olla voimassa oleva erillinen kansainvälinen lisenssi (KV). Lisenssikäytäntö koskee kaikkia kilpailuita riippumatta, missä ne järjestetään. Tämä koskee myös Suomessa järjestettäviä KV-kilpailuita. Käytäntö koskee myös ulkomaalaisia, jotka osallistuvat Suomessa järjestettävään kilpailuun.

Jos olet Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen, voit hankkia kansainvälisen kausilisenssin (KV-lisenssi), jonka hinta on 15€/kausi. Suomen liiton KV-lisenssi kelpaa kaikissa Euroopassa järjestettävissä kilpailuissa ja maissa. Lisenssi käy myös useimmissa Euroopan ulkopuolisissa maissa, mutta varmista aina ennen kilpailumatkaasi kohdemaan lisenssikäytäntö.

Mikäli et ole Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen tai et tarvitse koko kauden kattavaa lisenssiä voit hankkia päiväkohtaisen lisenssin hintaan 5€. Hinta on sama myös ulkomailta Suomeen kilpailemaan tuleville urheilijoille, ellei heillä ole oman maan ITU:n alaista KV-lisenssiä. Suomen Triathlonliitto myy päivälisenssiä kaikkiin kotimaassa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin etukäteen ostettuna Suomisportissa tai kilpailupaikalla osanoton varmistuksen yhteydessä.

Mikäli kilpailumatkasi kohdistuu ulkomaille, varmista aina kohdemaan päivälisenssikäytäntö. Useimmiten se on mahdollista ostaa 10-30€ hintaan. Yksittäisten maat voivat vaatia erillisiä lääkärintodistuksia tai muita dokumentteja lisenssinoston yhteydessä, jolloin hinta voi nousta tätäkin suuremmaksi.

 

Kilpailu

Lisenssi

Huomiot

Kotimaiset kuntotapahtumat

Ei vaadi lisenssiä

Tapahtumat ovat kaikille avoimia

Kansallinen liiton alainen kilpailun kotimaassa

Kuuluu osanottomaksuun, ei tarvitse hankkia erikseen

Kilpailut ovat kaikille avoimia

SM-kilpailu

Kuuluu osanottomaksuun, ei tarvitse hankkia erikseen

Kilpailut ovat kaikille avoimia, mutta tulee olla tri-seuran jäsen, mikäli haluaa SM-sijoituksen

KV-kilpailu kotimaassa

Hankittava KV-lisenssi kotimaasta tai kertalisenssi kilpailupaikalta

Koskee myös ulkomaalaisia Suomeen kilpailemaan tulevia

KV-kilpailu ulkomailla

Hankittava KV-lisenssi kotimaasta tai kertalisenssi kilpailupaikalta

Varmista arvokilpailuihin (EM, MM) osallistuessasi edustusoikeutesi liitosta viimeistään 3kk ennen kilpailua