Triathlonin arvokisat vuonna 2018

27.11.2017

Vuosi 2018 on poikkeuksellisen mielenkiintoinen Suomalaisille triathlonisteille, sillä tulevana kesänä järjestetään useita arvokilpailuja naapurimaissamme. Toivommekin, että saamme Suomesta vahvan edustuksen näihin ETU:n ja ITU:n arvokilpailuihin!

Ohessa on aikuisten arvokisat sekä Suomen Triathlonliiton kansainvälinen kilpailukalenteri aikuisille.

Eliteen on useimmissa kilpailuissa todella kova kansainvälinen karsinta, joten niihin lähetetään vain yksittäisiä urheilijoita. 

Poikkeuksena ovat pitkän matkan MM-kisat, joihin Suomella on useita maapaikkoja. Kilpailut järjestetään Tanskassa, joten tavoitteena on lähettää sinne vahva ja kohtuullisen suuri joukkue myös Elite-sarjaan. Opiskelijoiden MM-kisoihin Kalmariin on niin ikään tavoitteena lähettää joukkue, joka osallistuisi myös viestikilpailuun.

Eliten kisapaikoista kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Mika Luotoon: mika.luoto@triathlon.fi

Ikäsarjoissa  Suomen edustaminen on helpompaa, sillä jokaisella maalla on kisoissa yleensä runsaasti paikkoja. Suomen edustaminen näissä kisoissa edellyttää kuitenkin kuulumista Age Group Team Finlandiin. AGT pyrkii auttamaan ikäsarjaurheilijoita kauden tärkeimmissä arvokilpailuissa ja järjestämään muutakin toimintaa. Age Group Team Finlandin sivuilta löytyy tietoa siitä, miten tähän toimintaan pääsee mukaan: https://www.triathlon.fi/liiton-urheilijat/age-group-team-finland/ 

Aikuisten arvokisat 2018:

6.5. Duathlon puolimatkan EM-kisat, Vejle, Tanska

8.7. Duathlon perusmatkan MM-kisat, Odense

14.7. Pitkän matkan MM-kisat, Odense

19. -21.7. EM-kisat pikamatka, Tarto (ikäsarjoissa olympiamatkat)

9.-11.8. EM-kisat olympiamatka (ikäsarjoissa pikamatkat), Glasgow

1.-2.9. Opiskelijoiden MM-kisat, Kalmar

1.-2.9. Duathlon pitkän matkan MM-kisat, Zofingen
 

Muita kansainvälisiä kilpailuja, joihin maajoukkue pyrkii osallistumaan joukkueena:

30.6. ETU cup, Holten

4.-5.8. ETU cup, Malmö

Valinnat näihin kilpailuihin tehdään kilpailukohtaisesti. Kriteereinä käytetään kauden aikana annettuja näyttöjä kilpailuissa ja testeissä. Pitkän matkan MM-kisoihin  joukkue valitaan pääosin vuoden 2017 kilpailujen tulosten perusteella.