Haukiputaan Virpiniemessä kisattiin viikonloppuna Nuorten Suomen Cupin osakilpailu

31.7.2017

Virpiniemen nuorten Suomen Cupin osakilpailussa kisaili viikonloppuna 57 juniori triathlonistia. Sää oli jälleen mukavan aurinkoinen lämpötilan olleessa 20 asteen molemmilla puolilla ja meriveden lämpökin (18 C) suosi kisailijoita. Suolainen vesi ja terävät lyhyet aallot antoivat oman mausteensa kisoille, mutta eivät juurikaan vaikuttaneet itse kisaan. Oli mukavaa nähdä, että kisoihin oli tullut runsaasti myös pohjoisen harrastajia mittaamaan tasoaan. Tämä mahdollistaa tason vertailun, kun nähdään, missä maan kovimpien triathlon junnujen vauhti menee.

Lähtö tapahtui yhteislähtönä, kun 15-,17- ja 19 -vuotiaat tytöt ja pojat starttasivat matkaan samaan aikaan. Lähtijöitä oli näin ollen lähes 30. Nopeimpana uimarina vedestä nousi P-15 sarjan Johan Fredrikson. Pyöräily osuudella P-19 sarjan Timi Malinen otti paikkansa kärjestä ja tuli myös ensimmäisenä maalilinjalle juoksun jälkeen. Nopeimmasta pyöräily osuudesta vastasi P-17 sarjan Ohto Mäläskä, joka pyöräili 10 km reitin aikaan 15min 37s. Päivän nopeimman juoksuosuuden puolestaan esitti P-15 Sarjan Veikka Sarén.

Tytöissä uimarina tunnettu Reetta Kanervo oli uinnin nopein, mutta tämän jälkeen  Astrid Snäll otti komennon ja kellotti nopeimmat ajat sekä pyöräilyyn että juoksuun. Lopputuloksissa Astrid oli maalissa 3min 40 s ennen seuraavaa tyttöä. Astridin juoksuvauhtia kuvaa hyvin se, että pojistakin vain Veikka Sarén ja Timi Malinen pystyivät nopeampiin juoksu osuuksiin kuin Astrid.

Nuorten Suomen Cupin tilanne Virpiniemen jälkeen