Henrik Goesch tulessa lauantaina Australiassa

7.4.2017

Kuva: Tukholman Maailman Cupista 2016, kuvaaja Pekka Stenholm.
Kuva: Tukholman Maailman Cupista 2016, kuvaaja Pekka Stenholm.

Goesch kilpailee lauantaina 8.4.2017 Australian Gold Coastilla ITU World Triathlon -kisassa. Kyseessä on kivikovan kiertueen toinen osakilpailu kuluvalla kaudella ja normaalista poiketen edessä on pikamatkan kilpailu (uinti 750m, pyöräily 20km, juoksu 5km).

Edellisen, hienosti sujuneen maailmancup-kisan jälkeen Henkka on harjoitellut Australian lämmössä. Treenit ovat sujuneet hyvin ja koska pikamatkat ovat yleensä sopineet hyvin Henkalle, odotukset kisan suhteen ovat melko korkealla. Kisassa on kuitenkin mukana lähes kaikki maailman kovimmat lyhyen matkan triathlonistit, muun muassa pari olympiamitalistia, joten kilpailusta tulee äärettömän tiukka.

Gold Coastin kilpailun jälkeen Henkan kilpailukausi jatkuu Euroopassa pitkälle syksyyn.  Lyhyen matkan triathlonkausi huipentuu vasta syyskuussa Rotterdamin MM-kisoihin. Sinne pääseminen edellyttää toki onnistumisia ja ranking-pisteitä kauden kilpailuista. Kokemukset kovista kilpailuista ja ranking-pisteet ovat tarpeen myös, jotta olympiamatka Tokioon toteutuisi reilun kolmen vuoden kuluttua.


ITU WORLD Triathlon Gold Coast -kisan lähtölista (miesten elite):

http://wts.triathlon.org/start_lists/2017_itu_world_triathlon_gold_coast/307173