Liisa Lilja Paraolympialaisten triathlonin neljäs

11.9.2016

Tiedote 11.9.2016
Suomen Paralympiakomitea

 

Kaikkensa antanut Liisa Lilja triathlonin neljäs

 

Liisa Lilja sijoittui neljänneksi, kun Riossa kilpailtiin ensimmäistä kertaa paralympialaisten triathlonissa. PT2-luokan kolme kärkisijaa menivät Yhdysvaltoihin. Liisa Lilja oli uintiosuuden jälkeen neljäntenä ja piti saman sijan läpi kilpailun. Eroa voittajaan Allysa Seelyyn oli maalissa 3 minuuttia ja pronssisijaan puoli minuuttia.

 

Juoksuosuudella Lilja kavensi eroa lähes minuutilla kolmantena juosseeseen Melissa Stockwelliin ja oli juoksuosuuden toiseksi nopein. Kaikkensa antanut 24-vuotias Helsinki Triathlonia edustava Lilja oli tyytyväinen kisaansa, mutta harmitteli aavistuksen heikkoa uintiosuutta.

 

-Tiesimme että Allison (Seely) on ylivoimainen ja tasaisella käyty pyöräosuus suosi voimakasrakenteisia. Olen tyytyväinen kisaan ja oli hyvä fiilis läpi kisan. Silti on tunne, että pystyn vielä parempaan. Ei tullut mitalia, mutta hienoa olla paras eurooppalainen, Lilja kertoo.

 

Lilja voitti kisassa viidenneksi tulleen hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan Elise Marcin yli kahdella minuutilla. Paratriathlonissa uidaan 750 metrin avovesiuinti, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan 5 km. Rion kisareitin pyöräilyosuus kulki Cobacabanan rantakatua pitkin ja oli 23km pitkä. Liljan aika oli 1:26. PT2-luokassa urheilijoilla on tuplasääriamputaatio tai reisiamputaatio.

 

Brasilialaiset ovat löytäneet hyvin paralympialaisten kisapaikoille ja katsomoihin. Triathlon oli yksi vetonauloista ja kisareitti oli yleisöystävällinen, katsomossa oli myös paljon suomalaisia. Lauantaina 10.9. Olympic Parkin alueella tehtiin yleisöennätys, katsojia oli enemmän kuin minään päivänä olympialaisten aikana. Tämä johtuu pitkälti siitä, että lippujen hinnat ovat paralympialaisissa maltillisemmat.