Paratriathlonissa kauden toiset arvokilpailumitalit jaossa Rotterdamissa

21.7.2016

Liisa Liljan vauhdikasta menoa toukokuun EM-kilpailuissa. Kiva: Toni Niiranen
Liisa Liljan vauhdikasta menoa toukokuun EM-kilpailuissa. Kiva: Toni Niiranen

Liisa Lilja jahtaa kauden toista arvokilpailumitaliaan Rotterdamin MM-kilpailuissa.

Hollannin Rotterdam isännöin vuoden 2016 paratriathlonin MM-kilpailut. Suomea kilpailussa edustaa Rio paralympialaisiin paikan lunastanut Liisa Lilja. (naisten PT 2 luokka) Lilja sijoittui viime vuonna Chicagon MM-kilpailussa upeasti neljänneksi ja lähtee puolustamaan vähintään samaa sijaa ja tietysti taistelemaan kauden toisesta arvokilpailumitalista. Toukokuussa Lilja uusi viime vuoden EM-hopeansa ja syyskuussa Riossa kilpaillaan paratriathlonin historiassa ensimmäistä kertaa myös paralympiamitaleista.

Lilja on kilpaillut täällä kaudella EM-kilpailun lisäksi muutamassa maailman cupin osakilpailuissa. Kaikissa kilpailussaan Lilja on ollut palkintopallilla ja putkelle haetaan tietysti jatkoa. Rotterdamiin kokoontuu koko paratriathlonin parhaimmisto viimeistä kertaa ennen Rion paralympialaisia. Kilpailusta on odotettavissa todella kovatasoinen ja mielenkiintoinen. Samalla nähdään jo suuntaviivoja Rion kisaa ajatellen

Odotukset ja lähtökohdat MM-kilpailuun on hyvät. Kesäkuun alussa sattuneesta haaverista Lilja on toipunut hyvin ja hyvät säät kotimaassa ovat mahdollistaneet hyvien viimeistelyharjoituksien tekemisen.  ”Ihan luottavainen, mutta samalla jo odottava fiilis. Ranskan MC-kilpailu jäi välistä, joten edellisestä startista on jo aikaa. Nyt sen näkee, missä mennään ja aivan mahtavaa, että kaikki maailman huiput ovat viivalla. Tulee todella kova kisa ja tietysti yritän parhaani”, totesi hyväntuulinen Lilja.

Paratriathlonin MM-startti tapahtuu sunnuntaina 25.7. klo 15.30. Kilpailu on samalla viimeinen kansainvälinen kilpailu paratriathlonissa ennen Rion paralympialaisia. Paralympialaisissa miehet kilpailevat lauantaina 10.9. ja naiset, Liisa Lilja mukaan lukien, sunnuntaina 11.9.2016.

Kilpailun liveseuranta: http://www.triathlon.org/live