Lissabonissa ensimmäinen EM-mitali ja kokouskuulumisia

27.5.2016

AG:n loppuverryttely: seisomaannousut paratriathlonistien kansallislaulujen rytmittämänä - omaa tähtihetkeä odotellessa.
AG:n loppuverryttely: seisomaannousut paratriathlonistien kansallislaulujen rytmittämänä - omaa tähtihetkeä odotellessa.
EM-mitalihymy paras hymy.
EM-mitalihymy paras hymy.

Triathlonin EM-kisat ovat alkaneet menestyksekkäästi AG-lähdöillä ja pian jännitys tiivistyy paratriathlonistiemme ympärillä.

Suomen Erika Parviainen sijoittui tänään hienosti pronssille tuulisessa Lissabonin EM AG 20-24 -lähdössä.

Suomen maajoukkue kävi aamulla tutustumassa uintiin hyvissä tunnelmissa. Noin tunnin kukuttua viivalla ovat paratriathlonistimme Liisa Lilja ja Jussi Lotvonen.

Eilisessä Euroopan triathlonliiton vuosikokouksessa todettiin Euroopan olevan vahvin maanosa urheilullisesti, sillä yli puolet triathlonin Olympia-mitalisteista ja ITU:n kisojen mitalisteista tulee Euroopasta. Järjestön taloudellinen ja hallinnollinen tila on myös vakaa ja varoja ja osaamista panostetaan erityisesti kehittyvien maiden nuorten lupaavien urheilijoiden ja heidän valmentajiensa kouluttamiseen.

Viime viikolla Portugalissa pidetylle EM-kisoihin valmistavalle nuorten ETU-urheilijoiden leirille osallistuneet valmentaja Mika Luoto ja urheilijat Henrika Parviainen ja Joel Af Hällström olivat erittäin tyytyväisiä ohjelmaan.

EM 2016 AG N20-24 mitalistit:

1. Elle Twentyman, GBR     01:08:56
2. Hannah Pace, MLT         01:09:55
3. Erika Parviainen, FIN     01:11:43

Tarkemmin osuusaikoineen:

www.triathlon.org/results/result/2016_lisbon_etu_triathlon_european_championships/302209

 

Kuvat ja teksti: Toni Niiranen